El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha insinuat que el candidat del PSC, Salvador Illa, es podria haver vacunat contra la covid-19, després de saber-se que no es va fer una prova PCR per a l’últim debat televisiu. “És que potser va aprofitar el seu càrrec [exministre de Sanitat] per vacunar-se com va fer la cúpula militar de l’Exèrcit espanyol?”, s’ha qüestionat Junqueras en un míting a Manresa. “Els ciutadans d’aquest país tenen dret a saber-ho abans d’emetre el vot aquest diumenge” en les eleccions catalanes del 14-F.

De fet, hores abans, el candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ja havia obert una porta al dubte sobre aquesta qüestió, i s’ha preguntat si Illa té alguna cosa a amagar.

El 14-F, un plebiscit per a la república

Més enllà de l’embat contra Salvador Illa al voltant de la prova que no va fer-se abans del debat televisiu, Pere Aragonès ha llançat l’enèsim cartutx perquè ERC guanyi força aquest diumenge a les urnes. Per això ha demanat “acumular i concentrar el vot independentista, progressista, sobiranista i antifeixista” perquè, segons el candidat, la millor eina “per al canvi social, la independència i el compromís antifeixista” és votar Esquerra.

D’aquesta manera, Aragonès vol convertir el 14-F en “un nou plebiscit a favor de la república”, alhora que ha demanat que cap vot independentista es quedi a casa per evitar un govern encapçalat pel PSC amb el suport de Vox: “L’Estat farà tot el possible per aturar l’esperança d’un camí amb un govern republicà”, ha sentenciat. Ha estat el primer acte de la campanya electoral d’ERC en què el públic ha cridat consignes (“President!”, “Independència!”), en contra de les directrius del Procicat, que demana no promoure els càntics ni els crits.