La número tres de la llista de la CUP a les eleccions del 14-F, Eulàlia Reguant, ha reclamat aquest dimecres a les forces independentistes i sobiranistes la creació d’un “pla de rescat social” que passi per “reforçar els serveis públics, una renda bàsica universal, aturar els desnonaments i una reindustrialització verda”. Reguant ha assegurat que només amb aquest compromís s’evitarà que passi el mateix d’ara fa 10 anys, en l’anterior crisi econòmica, quan van ser “les elits i el gran capital” qui en va sortir guanyant “i el 90 % restant” qui en va pagar les conseqüències.

Els cupaires també han criticat que al debat de candidats d’ahir dimarts s’ignorés “el desnonament bàrbar que ha deixat persones menors a la intempèrie” i que també va passar dimarts a la nit. Ho ha dit el número dos de la candidatura, Carles Riera, referint-se als fets succeïts al carrer dels Còdols, al Gòtic, pocs minuts abans del toc de queda. Riera també ha lamentat que no es mencionés la convocatòria de vaga del personal sanitari contra la precarietat i les retallades. Segons Riera, la manca “de respostes i compromisos” sobre aquestes qüestions per part de les forces polítiques, fa pensar que si guanyen “només podem esperar més desnonaments i més precarietat per a la classe treballadora”.

“Connivència” dels partits de govern amb l’actuació policial

Per la seva banda, la candidata, Dolors Sabater, ha defensat que la CUP és l’única formació que aposta, al mateix temps, per un rescat social i per l’autodeterminació de Catalunya. Sobre el desnonament d’aquest dimarts, Sabater ha dit que “és inversemblant” que els partits de govern “siguin connivents” i que permetin que “la policia catalana col·labori a deixar una família desemparada amb menors al carrer”.