Amb motiu de les eleccions del 14 de febrer, el govern de la Generalitat ha treballat en una nova app del 14-F per consultar l’afluència dels col·legis electorals. L’objectiu és que els ciutadans tinguin als seus telèfons mòbils la possibilitat de veure si hi ha o no gaire gent al local o mesa i, per tant, puguin decidir quan anar-hi per evitar cues o aglomeracions.

Ja està disponible aquesta aplicació mòbil. Com funcionarà?

L’app del 14-F, ja disponible per a Android i iOS

L’aplicació gratuïta Eleccions 14F ja està disponible per descarregar-la als mòbils o les tauletes de les plataformes Android i iOS. L’eina permet conèixer l’ocupació dels locals electorals amb dades actualitzades en temps real.

Els votants poden consultar-la abans de sortir de casa per saber el temps d’espera que hi ha per votar i en quin moment hi ha poca gent al seu punt de votació. També ho poden fer en aquesta pàgina web. Així, es vol evitar aglomeracions de persones a una hora determinada del dia.

app eleccions catalunya

És tan senzill com clicar sobre els cercles del mapa. Així es pot accedir al col·legi electoral que vulguis consultar. Allà s’obre una pestanya a l’esquerra, on s’indica el temps d’espera i s’assenyala si el local compleix amb les mesures de seguretat, el material necessari i que hi ha el personal responsable del col·legi.

Tota la informació sobre els resultats

L’app no serveix només per a això: també informa en general sobre diversos aspectes sobre les eleccions. Per exemple, l’usuari podrà utilitzar-la durant tota la nit electoral per consultar les dades de participació i els resultats del 14-F i comparar-los amb comicis anteriors. Alhora, l’usuari podrà crear possibles aliances per aconseguir majories al Parlament de Catalunya.

L’últim escó en joc, també en temps real

Una altra funcionalitat nova incorporada en l’app d’aquests comicis és la possibilitat de consultar l’evolució de l’últim escó en joc, que habitualment no s’acaba decidint fins a gairebé el final de la nit i per pocs vots entre els partits. L’usuari podrà seguir en temps real quants vots ha d’obtenir una formació política per arrabassar a una altra candidatura l’últim escó de cada circumscripció.