Un dels anuncis de la dotzena jornada de la campanya electoral el va fer la candidata de Junts a les eleccions al Parlament de Catalunya, Laura Borràs. La número dos de Carles Puigdemont va anunciar que, si és presidenta després del 14-F, nomenarà conseller de Salut el secretari actual de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Hores més tard, en una entrevista a RAC1, Borràs ha dit que li va fer l’oferta en un dinar la setmana passada i que el va veure “molt convençut” amb la proposta. Aquest dimecres, però, el protagonista de tot plegat ha declinat pronunciar-s’hi de forma clara: s’ha limitat a agrair la mostra de confiança, a dir que la gestió de la pandèmia és una feina d'”equip” i a mostrar el seu “respecte professional” a la consellera actual, Alba Vergés.

Borràs va donar el titular durant una de les seves intervencions al debat de TV3 d’aquest dimarts. “Calen lideratges i cal dur a terme feina amb expertesa“, va dir públicament la candidata de Junts. Aquest matí, a RAC1, la presidenciable ha insistit que vol un govern “amb els millors professionals” i que va convèncer Argimon en una trobada informal: “Em va fer confiança i li estic molt agraïda“.

Però secretari actual de Salut Pública ha refredat el seu fitxatge com a conseller. Preguntat per a aquesta qüestió durant la compareixença per actualitzar la situació epidemiològica de Catalunya, Josep Maria Argimon ha evitat valorar l’oferta. “Entenc que és un reconeixement a la feina que fem. I la persona que lidera l’equip és la consellera Vergés, amb qui tinc una molt bona relació i un gran respecte professional”, ha dit.

La possible entrada d’Argimon en un govern liderat per Borràs ha centrat les crítiques d’alguns dels seus adversaris el 14-F. El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, ho ha atribuït a una “guerra” entre JxC i ERC i ha afirmat que el partit de Borràs busca “menystenir la direcció política de la sanitat catalana”. ERC, en canvi, com Argimon, ha evitat fer comentaris valoratius. “Demostra que sabem fer bons equips“, ha opinat Pere Aragonès.