(ACN) La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha alertat que les eleccions al Parlament de diumenge poden marcar “el futur de les properes dècades” i ha demanat als votants contraris a la independència de Catalunya que hi votin. “No ens resignem, no llancem la tovallola. Lluitar per la llibertat i una Catalunya més pròspera sempre ha valgut la pena”, ha dit durant un acte de campanya aquest dimecres.

Segons Arrimadas, els darrers executius catalans són els que “més mal han fet” i “més han atacat els interessos” de Catalunya. “Tant els tripartits com per descomptat els desgoverns independentistes”, ha dit. Per això ha animat a anar a les urnes i posar fi als “governs que governen en contra dels interessos dels catalans”. “Si no, vindran molts anys de patiment i de penedir-nos-en”, ha advertit.

La líder de Cs ha intervingut telemàticament en un acte del partit sobre els fons europeus pel coronavirus amb l’eurodiputat Luis Garicano. Estava previst que hi assistís el candidat a la Generalitat, Carlos Carrizosa, però finalment ho han fet en lloc seu la secretària general del partit, Marina Bravo, i Nacho Martín Blanco, números quatre i tres de la llista de Carrizosa, respectivament.

Garicano ha defensat que els fons europeus poden convertir Catalunya “en el motor econòmic que sempre havia estat i fer que Barcelona sigui un “far” per a la resta de ciutats de l’estat espanyol. Per això, ha animat a votar Cs en les eleccions del 14 de febrer, perquè és el “millor” partit per saber com s’han de gastar aquests diners, ha dit. “Aquesta és una oportunitat única que les nostres economies no es poden permetre deixar passar”, ha assegurat. Per l’eurodiputat, els fons europeus pel coronavirus són un tren que “passarà una vegada”.