Aquest diumenge, 7 de febrer, just una setmana abans de les eleccions catalanes del 14-F, estan cridats a les urnes 179.614 equatorians que resideixen a Espanya. A Barcelona, el consolat ha habilitat tres col·legis electorals per a un total de 44.000 electors. El principal és el del Pavelló Tèxtil de la Fira de Barcelona, a la plaça d’Espanya, on s’han registrat força cues.

Queixes per manca de mesures

Els equatorians convocats a Barcelona són persones residents en aquesta ciutat i que van actualitzar el seu domicili abans del 14 de juny del 2020. El consolat, i a través de les xarxes socials, els ha fet arribar un seguit de mesures de seguretat obligatòries per tal de prevenir contagis de coronavirus com ara l’ús obligatori de la mascareta, dur un bolígraf de casa, mantenir la distància i no acudir a la cita electoral si es presenten símptomes o si es tracta d’una persona de risc. Tampoc no s’han habilitat els lavabos del recinte electoral per als votants. No obstant això, els votants denuncien que hi ha una “desorganització total”.

Estem obligats a votar i estan jugant amb les nostres vides. En plena pandèmia, estem tots apilats
electora equatoriana

Entre algunes electores, la indignació per manca de mesures de seguretat és notable. Lamenten que no se n’hagin pres les suficients. “Haurien d’haver evitat fer-nos fer aquest cua on no s’està mantenint la distància de seguretat”. Una altra equatoriana ha explicat que no hi ha ningú qui indiqui on s’han de col·locar. “Hem vist la cua i ens hi hem afegit, ningú ens ha dit res”. També hi ha qui ha vist perillar la seva salut amb tanta gent “apilonada com una bandada”. “Estem obligats a votar”, ha afegit.

L’horari per votar ha començat a les 9 h i acabarà a les 19 h.