En una entrevista a EFE, el candidat de Ciutadans en les properes eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha assegurat que “la presència dels comuns en un futur govern” significarà “l’exclusió immediata de Ciutadans”.

El candidat taronja ha dit que En Comú Podem prefereix tancar pactes “amb el PSC i de retruc amb Esquerra”. A més, ha dit que Arrimadas ja va oferir “la mà de la moderació” als comuns per acceptar els pressupostos. Lamenta, però, que Pablo Iglesias va preferir “una aliança amb ERC i Bildu” i va “donar l’esquena” al conjunt taronja. “El socialistes i els comuns prefereixen premisses basades en referèndums i autodeterminacions, que amb els autònoms i les famílies, com volia protegir Ciutadans”, ha conclòs.

“L’independentisme està frustrat”

Carrizosa també ha advertit “que l’independentisme està frustrat” i que, per tant, “ara és el moment de guanyar-lo”. Ha dit que, segons les dades del partit, hi ha aproximadament un 34 % dels ciutadans indecisos, als quals s’ha referit per “votar constitucionalisme i centre liberal”. “Podem escollir llibertat o procés via tripartit”, ha assenyalat.

El candidat ha tancat la porta rotundament a qualsevol vot dels partits independentistes, això sí, l’ha obert a la resta de formacions, amb les quals està obert a negociar per tal “d’enderrocar el procés”. Sobre si Ciutadans s’allunyaria de l’extrema dreta, Carrizosa ha dit “que no faran cordons sanitaris a cap partit”.

“Les enquestes sempre ens donen menys”

El presidenciable s’ha mostrat confiat davant d’algunes de les enquestes que auguren una davallada de més de 10 escons per al partit. Ha dit que “a Catalunya les enquestes sempre els donen resultats dolents”. Carrizosa, a mode d’exemple, ha dit que l’any 2017, les enquestes pronosticaven un empat entre el PSC i Cs i que finalment els taronges van treure 19 escons més.

Arrimadas demana el vot “per acabar el que van començar”

La comitiva de Ciutadans també ha estat aquest matí a Tarragona en un acte de campanya. A Carlos Carrizosa, l’ha acompanyat la líder del partit, Inés Arrimadas, que ha demanat “votar Cs per acabar el que el seu partit va començar el 2017”. Per aconseguir-ho, però, ha alertat que cal “un govern que doni exemple i no que faci vergonya”. En aquest sentit, ha reivindicat el conjunt taronja com a partit que “mai no te la juga” perquè no donarà suport a un executiu amb els independentistes, com creu que vol fer el PSC.

D’altra banda, Arrimadas també ha estat aquest dimecres a l’avinguda Meridiana. Hi ha anat per criticar els talls de trànsit diaris de Meridiana Resisteix per protestar contra la sentència el procés, que va portar els líders independentistes a la presó. La líder taronja ha qualificat els talls “d’indignitats” i ha presumit que “gràcies a Ciutadans, no només hem aturat els talls” (el partit ha denunciat els talls a la Junta Electoral Central), “sinó que els impedirem”. “Això és voluntat política, no una promesa electoral” ha assegurat.