Junts per Catalunya ha conclòs el tretzè dia de campanya amb l’acte de clausura de la formació a la demarcació de Girona. Jordi Sànchez, poques hores abans d’ingressar de nou a Lledoners, tal com preveu el tercer grau, ha demanat als votants combatre el major enemic en aquestes eleccions catalanes: l’absentisme. Ha demanat anar a votar “com una alenada de tramuntana per esvair la boira i les tempestes”.

Puigdemont ha advertit que Illa pot aconseguir allò que Inés Arrimadas no va aconseguir el 2017: ser investit president. Ha demanat posar “tots els jugadors al partit” per evitar-ho i aconseguir fer “Laura Borràs la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya”. “Illa és un perill, cal mobilitzar-se”, ha conclòs.

O independència o tripartit

La candidata de Junts, Laura Borràs, ha repetit que “la meta de JxC és la independència” i ha refermat que està oberta a “pactar amb els partits independentistes” per aconseguir-ho. La candidata ha dit que no li cal dir que no pactarà amb el PSC perquè, assegura, “tothom ja sap que no ho faré”. En canvi ha esclarit que hi ha partits com ERC que “sempre s’han d’excusar” per refermar que no negociaran amb el PSC. En aquest sentit, Borràs ha dit que el seu partit no té ambigüitats.

Borràs torna a criticar Illa

Borràs ha tornat a retreure a Salvador Illa que no es fes la prova PCR “que TV3 demanava als candidats abans del debat“. Ha dit que “això l’inhabilita com a president de la Generalitat”. “Illa ja sabíem que era el pitjor ministre de Sanitat d’Europa”, ha dit la candidata, que ha afegit: “Però ara també sabem que és una persona molt irresponsable”.