(ACN/redacció) En el 13è dia de campanya per a les eleccions catalanes, la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha afirmat que investirà el cap de llista d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, si ERC guanya els comicis. “Només treballem en el marc d’un govern independentista“, ha dit en una entrevista a RAC1. Borràs ha recalcat, però, que l’aspiració de Junts és guanyar el 14-F i fer un govern “fort”.

Per altra banda, Borràs ha donat per fet que ERC, PSC i comuns pactaran si en tenen l’ocasió. La presidenciable de Junts també ha explicat ─com ja va apuntar al debat a nou de TV3─ que va convèncer el doctor Josep Maria Argimon perquè sigui el seu conseller de Salut (en cas d’arribar a la presidència) en un dinar la setmana passada: “Vull un govern amb els millors professionals. El vaig veure molt convençut, em va fer confiança i li estic molt agraïda“, ha assegurat. Tot i que, posteriorment, Argimon ha evitat pronunciar-s’hi sobre el tema en la compareixença habitual per donar a conèixer l’evolució de la pandèmia a Catalunya.

Pel que fa al Parlament, Borràs no ha volgut entrar en si Junts tornaria a avalar una presidència de Roger Torrent, després dels múltiples xocs entre el partit de Carles Puigdemont i el dirigent d’Esquerra. Borràs ho ha justificat reblant que JxC “ho vol presidir tot” i que ambiciona gestionar Catalunya de manera “eficaç i eficient”. “No es pot permetre que el Parlament torni a ser una sucursal de l’Estat”, ha sentenciat.

Canadell planteja un “passaport immunitari”

Més tard, el número tres de JxC per Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que el partit posarà en marxa un “passaport immunitari” perquè certa gent tingui una mobilitat i activitat econòmica “més alta”. En un acte telemàtic, Canadell ha defensat que l’activitat torni a les empreses “quan abans millor” i amb la màxima seguretat, i ha afegit que la comunitat mèdica “està d’acord” amb l’eina. La presidenta del Grup Municipal de JxC i número quatre , Elsa Artadi, també ha estat present en la trobada.