La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha tornat a entrar a la campanya per al 14-F d’En Comú Podem, aquesta vegada en l’acte central de la formació a la demarcació de Tarragona aquest dimecres a la tarda. Díaz ha criticat la proposta de Salvador Illa de crear 140.000 llocs de feina en tres anys. “Només?”, li ha preguntat. “A Catalunya hi ha 171.000 persones en ERTO, això vol dir que el candidat no es planteja recuperar-los?”. “La seva proposta és un eslògan electoral”, ha afegit.

La ministra també ha defensat la tasca d’Unides Podem dins el Govern espanyol. “Humilment crec que hem demostrat que podem fer les coses bé i que es pot gestionar aquesta crisi de manera diferent”. Ha posat d’exemple els ERTO que gestiona el seu departament i que, a Catalunya, han suposat “una inversió de 2.400 milions d’euros”. També s’ha preguntat què hauria passat si la crisi derivada de la pandèmia s’hagués produït amb un govern del PP. “S’hauria aplicat la reforma laboral del Partit Popular, amb acomiadaments massius i gent patint”, ha assegurat. “Nosaltres, en canvi, hem desplegat un escut social com mai s’havia vist”.

“Ser d’esquerres es demostra amb fets”

Sense nombrar-lo explícitament, Díaz s’ha referit al seu soci de govern a l’Estat, el PSOE. “Diuen que són d’esquerres però practiquen polítiques que no hi tenen res a veure”, ha assegurat. En aquest sentit ha alertat els pensionistes: “Diuen que són de l’esquerra i volen retallar les pensions, aneu amb compte”. Els ha tranquil·litzat garantint que els ministres d’Unides Podem “paralitzaran” una retallada de les pensions si s’arriba a plantejar.

300.000 llocs de treball “a mitjà termini”

El número dos de la candidatura d’En Comú Podem, Joan Carles Gallego, ha assegurat que volen ser al govern “per construir un sector públic potent”, que s’equipari al de la mitjana de la Unió Europea pel que fa al nombre de treballadors públics amb relació al nombre d’habitants. I, per això, ha proposat crear 300.000 llocs de treball públics “a mitjà termini”.