oci nocturn joves discoteca

Catalunya vol reobrir l’oci nocturn, també en interiors, el 8 d’octubre. Segons fonts consultades per betevé, els departaments d’Interior i Salut encara estan acabant de consensuar com es faria efectiva aquesta reobertura que, d’entrada, implicaria la implantació del passaport de la covid. Tot i això, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha desmentit que s’estigui treballant en aquesta data concreta.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu dels dimarts, Plaja ha admès que s’està treballant per reobrir el sector tan aviat com sigui possible. “Avui hi estem més a prop que la setmana passada”, ha explicat, i ha afegit que “s’està treballant perquè sigui en les properes setmanes”. En el moment que es faci “es vol fer amb totes les seguretats sanitàries, però també amb totes les seguretats jurídiques“, referint-se al passaport de la covid. En aquest sentit, ha apuntat que cal l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La setmana passada es va fer pública la reobertura de l’oci nocturn en exteriors fins a les 3 h a partir del 23 de setembre. La reobertura en interiors pot arribar després d’unes Festes de la Mercè marcades per les macrobotellades i els aldarulls posteriors. De fet, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha admès aquest mateix dilluns que la macrofesta a l’avinguda de la Reina Maria Cristina els va agafar per sorpresa i ha apuntat que “els propers caps de setmana poden ser crítics” pel que fa a la consolidació d’aquesta mena d’actituds.

Un serial d’intents d’obertura fallits, recursos judicials i protestes

L’oci nocturn està tancat des del 14 de març del 2020 i, des d’aleshores, només hi ha hagut alguns intents fallits perquè reobri. El primer va ser el juny del 2020, quan fins i tot es va autoritzar l’ús de les pistes de ball. Pocs dies després, però, el govern català va rectificar i va matisar que no s’hi podria ballar. Aleshores, el sector ja va albirar un estiu catastròfic i moltes sales no van ni obrir portes. Finalment, el 24 de juliol del 2020 es va acabar decretant que tanqués el sector.

Aquesta vegada la clausura era inicialment de 15 dies, però va acabar durant 11 mesos. El 21 de juny del 2021 van poder obrir portes, tot i que va tornar a durar poc: unes tres setmanes, fins que la variant delta va obligar a tancar de nou els locals. Entremig, múltiples recursos judicials tombats, protestes, alguna vaga de fam i, fins i tot, una prova pilot a Sitges.

La darrera concessió al sector va ser quan el 23 de setembre se’ls va permetre obrir els exteriors fins a les 3 h, tot i que amb la prohibició de romandre drets i l’obligatorietat de dur mascareta.