Les entitats que representen els locals d’oci nocturn i discoteques han rebut amb preocupació la regulació de la Generalitat que obliga a tancar les pistes de ball. La resolució publicada aquest dilluns pel govern català només permet utilitzar l’espai de ball d’aquests locals per col·locar-hi taules i perquè els clients hi puguin consumir asseguts. Per tant, no s’hi podrà ballar en grup, ni amb mascareta ni sense.

La patronal FECASARM considera que la darrera regulació de la Generalitat es contradiu amb la de l’anomenada represa, a què vam entrar divendres passat, que no especificava que no es podien reobrir les pistes de ball i només establia la necessitat de dur mascareta a l’interior de locals on no es pogués garantir la distància de seguretat. Tot i que la Generalitat va advertir que aniria regulant els diferents sectors econòmics, molts dels locals es van agafar a aquesta norma i es van preparar per a la revetlla de Sant Joan. Afirmen que alguns ja havien recuperat part de la plantilla dels ERTO, havien fet comandes als proveïdors i havien contractat més potència d’electricitat per a equips de sonorització i il·luminació.

El director general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha expressat l’“estupefacció” del sector i ha lamentat que la regulació s’hagi publicat “sense cap avís previ i amb una taula de treball en marxa per abordar la reobertura gradual de les discoteques i bars musicals. Boadas ha alertat d’una “repercussió molt important” per al sector.

Tornar a fer “un pas enrere”

La discoteca Shôko, un dels locals d’oci nocturn del litoral de Barcelona, lamenta que la normativa l’obligarà a “fer un pas enrere”. Ha tornat a instal·lar sofàs i taules baixes a la pista de ball per a grups separats de fins a 20 persones. El responsable de la sala, David Muñoz, assegura que encara no havien reobert la pista de ball. Però que per Sant Joan sí que havien previst més personal de seguretat per controlar que tothom que ballés es posés la mascareta i més cambrers per servir a les barres amb prou rapidesa per garantir les distàncies i evitar aglomeracions.

Tot i això, celebra que a Barcelona ja pot tornar a funcionar. A l’altre local del grup, a Madrid, la normativa encara no li permet obrir ni amb aforament limitat ni sense pista de ball. I de moment, sense cap data prevista perquè la situació canviï.