La macrobotellada que s’ha produït les dues primeres nits de les Festes de la Mercè a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els entorns s’ha traslladat aquesta nit i matinada a la platja del Bogatell, on s’han tornat a repetir els aldarulls, les baralles i els saquejos. Cap a les 6 h, quan la majoria de joves que hi participaven ja havien abandonat el lloc, grups de violents han provocat destrosses a restaurants de la zona, han cremat motocicletes a l’avinguda del Litoral i han llançat objectes contundents contra els Mossos d’Esquadra, que intentaven desallotjar la zona.

macrobotellada al Bogatell

Diversos ferits per ganivetades

Els enfrontaments entre joves i policia han tingut lloc a l’altura de l’espigó del Bogatell, a tocar de la Nova Icària. La policia ha acabat dispersant els violents passades les 6 h. Durant tota la matinada, Guàrdia Urbana i SEM han hagut d’atendre diversos ferits víctimes de baralles i robatoris provocats per aquests mateixos grups. Almenys a la platja de la Mar Bella hi ha hagut algunes ganivetades.

La botellada al Bogatell s’ha desenvolupat durant les primeres hores sense incidents greus, amb milers de joves escoltant música, xerrant i consumint alcohol a la zona de la platja. Mentre avançava la matinada, el nombre de participants s’incrementava i, amb això, també la tensió entre ells, fins al punt que s’han produït diverses baralles amb ferits que el Sistema d’Emergències Mèdiques ha hagut d’atendre.

macrobotellada al Bogatell

Al Bogatell hi havia poca presència policial

Altres joves també han denunciat atacs indiscriminats per grups que només buscaven brega. La tensió ha crescut sobretot a partir de les tres de la matinada. El macrobotellot s’ha dut a terme sense presència policial estable al passeig marítim ni a la platja. Només algunes furgonetes de la Guàrdia Urbana i del SEM han fet acte de presència al lloc quan se’ls ha requerit. El reforç policial estava concentrat, sobretot, a Maria Cristina, on es feien controls d’accés.

macrobotellada al Bogatell
macrobotellada al Bogatell