Com és tradicional, el Piromusical ha posat el punt final a les Festes de la Mercè del 2021, les segones que se celebren en pandèmia. Com ja es va fer l’any passat, l’esdeveniment s’ha descentralitzat. S’ha fet el llançament dels focs artificials des de quatre punts distribuïts per la ciutat, que han aconseguit omplir el cel barceloní de llum i color. D’aquesta manera s’ha pogut seguir des de balcons i terrats dels districtes de Les Corts, Nou Barris, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

D’aquesta manera, els barcelonins han pogut gaudir de l’espectacle des dels seus balcons i terrasses i s’han evitat les aglomeracions a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, com era tradicional.

Uns focs a ritme de l’Havana

El Piromusical d’enguany ha durat 20 minuts i molts dels temes que hi han sonat tenien sabor cubà, ja que han homenatjat l’Havana, la ciutat convidada d’aquesta Mercè. També s’ha commemorat el 150è aniversari de la festa major de la ciutat. El dissenyador de so i de bandes sonores per a espectacles Jordi Turtós ha estat l’encarregat d’escollir la música que ha acompanyat els focs artificals amb temes que han evocat la Barcelona popular de l’últim segle i mig.

El Piromusical també ha dedicat un bloc que ha recordat la commemoració, l’any 2020, del centenari del primer concert al Palau de la Música Catalana, a càrrec de l’Orquestra Pau Casals. A més, s’ha fet un petit homenatge al 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven.