El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, reconeix que el govern municipal està preocupat perquè les macrobotellades d’aquest cap de setmana de la Mercè han derivat en un problema d’ordre públic. En una entrevista a RAC1, Batlle creu que “els propers caps de setmana poden ser crítics”. Reconeix que la macrofesta de divendres a l’avinguda de la Reina Maria Cristina els va agafar a tots plegats amb una “certa sorpresa”. “Alguna cosa hem de revisar”, ha afirmat, perquè els resultats de dispositiu de seguretat de les festes no ha estat el que esperaven.

Batlle també ha carregat contra el que ha qualificat de “reaccions lamentables” d’algunes persones que han tingut “altíssimes responsabilitats” polítiques, en referència a les crítiques de Junts i ERC per la gestió municipal de les botellades.

Persones “molt marginals”

El responsable municipal de la Seguretat no ha volgut etiquetar les persones que han protagonitzat els fets delictius durant les macrobotellades del cap de setmana. Assegura que es tracta de “gent molt marginal” i treu importància al seu origen, en resposta a les declaracions d’Eugenio Zambrano, el portaveu del sindicat CSIF de la Guàrdia Urbana. Batlle posa d’exemple que dels 11 detinguts divendres a la nit al Palau de Congressos, sis d’ells eren menors d’edat que no tenien cap connexió i provenien de llocs diferents. “No hi havia cap connexió més que el consum desmesurat d’alcohol i aprofitar el pillatge”, ha explicat.

Elena sobre els macrobotellots: “No hem d’identificar delinqüència amb joventut”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat no relacionar la delinqüència amb la joventut després dels aldarulls en què van desembocar les macrobotellades de l’avinguda Maria Cristina i de la platja del Bogatell, el darrer cap de setmana a Barcelona. Són actituds i situacions, ha dit, que s’han de “separar”.

El conseller ha assegurat que els Mossos perseguiran els fets delictius perquè no quedin impunes i ha dit que els atacs a la policia, els robatoris o les agressions que es produeixen en aquestes festes descontrolades i no organitzades “no tenen res a veure” amb la majoria del jovent: “Són una minoria”, ha sentenciat.