mascareta covid diagonal mar

Les dades de la covid-19 a Barcelona estan sota mínims. Fa dos mesos i mig que els positius baixen i en l’última setmana només s’han confirmat 405 casos a la ciutat. Segons els registres de l’Agència de Salut Pública, nou barris es van declarar lliures de coronavirus del 20 al 26 de setembre. En 11 territoris només es va detectar un positiu. La Nova Esquerra de l’Eixample és el barri amb més casos confirmats en xifres absolutes: 19.

Sense covid a Sants ni a Vallcarca

Tot i que per comparar territoris és millor calcular-hi la incidència de casos per cada 100.000 habitants, les xifres actuals són tan baixes que ens hem fixat en els valors absoluts. Sants, Vallcarca i els Penitents, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, la Font d’en Fargues, Torre Baró i Vallvidrera, les Planes i el Tibidabo són sis dels barris on no s’ha detectat cap positiu. També destaquen zones amb poca densitat de població on no és el primer cop que es viu aquesta absència de contagis: la Marina del Prat Vermell, Can Peguera o Vallbona.

Set barris amb més de 10 positius

Dels 73 barris que hi ha a Barcelona, només set han registrat més de 10 positius en una setmana. Dos territoris de l’Eixample són els que han assolit la xifra més alta (també perquè hi ha més densitat de població): la Nova Esquerra de l’Eixample, amb 19 positius, i la Sagrada Família, amb 16. Els segueixen les Roquetes (15), Sant Andreu (14), les Corts (14), la Vila de Gràcia (13) i la Maternitat i Sant Ramon (12).

Setembre: el 57 % registra menys de 30 casos

Com habitualment passa amb les xifres del cap de setmana, cal tenir present que el festiu de la Mercè a Barcelona pot haver influït a la baixa en les dades de la covid-19 del 20 al 26 de setembre. Per això, valorem tot el mes de setembre. Igualment, el balanç arriba a mínims històrics. En 42 barris s’han detectat menys de 30 positius.

Les zones amb més casos confirmats al llarg del mes de setembre són Sant Andreu (77), la Vila de Gràcia (69), la Dreta de l’Eixample (67) i el Raval (64). Vallbona i la Marina del Prat Vermell es mantenen amb cap cas confirmat.