La plataforma Som Oci Nocturn, que té el suport de la patronal FECALON, ha començat aquest dimecres una acampada a la plaça de Sant Jaume i una vaga de fam per reivindicar la reobertura del sector. Quan falten poques hores perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es pronunciï sobre la seva petició de reprendre l’activitat, empresaris del ram han elevat així la pressió per aconseguir tornar a obrir locals musicals i discoteques.

Exigeixen una reunió amb la Generalitat

Consideren que estan rebent un tracte injust envers altres sectors, com el cultural, de la mateixa manera que asseguren ser també injustament culpabilitzats dels possibles contagis. Volen ser, reiteren, part de la solució per reduir les botellades i festes il·legals dels darrers mesos. I en aquest sentit asseguren que fa dos mesos que esperen una reunió amb la Generalitat per treballar en un protocol que els permeti ampliar horaris i evitar la “mort” dels seus negocis. Asseguren, de fet, que no aturaran l’acampada ni la vaga de fam fins que no tinguin data per a aquesta trobada i un calendari de reobertura.

Creiem que amb la vacunació que tenim i la gent que ha passat la covid i, per tant, s’ha immunitzat som en una situació diferent i s’ha de parlar sobre quan i com obrim l’oci nocturn, l’únic sector que continua tancat”
Ramon Mas Espinalt, Som Oci Nocturn
Acte reivindicatiu a la plaça de Sant Jaume per la reobertura de l’oci nocturn

Les ajudes cobreixen el 17 % de les pèrdues

Des de Som Oci Nocturn asseguren que les ajudes econòmiques no els permeten cobrir més enllà d’un 17,6 % de mitjana de les pèrdues per pagament de lloguers, sous i altres despeses. La situació és insostenible, asseguren. Per això, a més de l’acampada, sis persones han engegat la vaga de fam indefinida, com a mesura de pressió desesperada.

Tres de les persones que inicien una vaga de fam per reclamar un calendari de reobertura

No és la primera acampada que fa el sector de l’oci nocturn en la seva lluita per la reobertura total. Ara fa gairebé un any, Som Oci Nocturn ja va convocar una acampada a la plaça de Sant Jaume, en què van participar prop d’un centenar de persones per demanar la reobertura del sector. En aquella ocasió, però, la protesta va ser desallotjada al cap d’una setmana, sense que els manifestants hi oposessin cap resistència.