(ACN) Principi d’acord entre el Govern espanyol, les patronals i els sindicats per prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) fins al 28 de febrer. El pacte, que ara hauran de ratificar algunes de les organitzacions en els seus òrgans interns, inclou mantenir els ERTO actuals en les mateixes condicions durant un mes, segons informen fonts sindicals i del Ministeri de Treball.

A partir del novembre, per accedir a les exoneracions de les quotes de la Seguretat Social, les empreses hauran d’oferir formació als treballadors, com havia demanat el Ministeri d’Inclusió. El preacord manté el 70 % de la prestació i amplia un any el comptador a zero de l’atur, fins a l’1 de gener del 2023. D’acord amb CCOO i amb el Ministeri de Treball, també es mantenen les condicions d’accés a la prestació, encara que no es tinguin el temps mínim cotitzat, l’obligació de mantenir l’ocupació, la prohibició d’hores extres i fer contractes o subcontractes nous o la de repartir dividends.

La patronal CEOE s’ha sumat al preacord, amb el benentès que la decisió final la prendran en votació els seus òrgans de govern.