La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON) ha mostrat la seva disconformitat amb la decisió del govern català de tancar aquests negocis durant 15 dies a Barcelona i 12 municipis més de l’àrea metropolitana per frenar l’augment de contagis. En un comunicat ha assegurat que la decisió “enfonsa” el sector de l’oci nocturn.

A més, considera que en cap cas l’oci nocturn és responsable dels brots de la covid-19 actuals. Subratlla que han aplicat totes les mesures sanitàries que se’ls ha demanat i han efectuat un registre dels assistents per poder localitzar els contactes en cas de detectar un positiu. Denuncia que s’han vist “fortament controlats” pels Mossos d’Esquadra i policies locals i que, per contra, “s’han cansat de denunciar les diverses fórmules d’oci il·legal, tipus ‘botellón’ o festes il·legals a cases privades, que no segueixen les mesures de seguretat de les quals sí que disposen els locals legals”.

FECALON ha precisat que, actualment, només havien obert un 30 % de les discoteques i la meitat dels bars musicals, sense haver superat, diu, el 30 % de la facturació habitual. Això no ha permès, afegeix, “ni cobrir les despeses corrents com els lloguers o els impostos”.

Demanen un pla de rescat

En vista d’aquest nou tancament, el sector reclama un pla de rescat que permeti “la reobertura total de la seva activitat i conservar els 37.000 llocs de treball, molts dels quals els ocupen gent jove. Sense aquest pla, afegeix, el sector “no podrà aguantar més econòmicament”.