Després de quatre mesos amb la persiana abaixada pel coronavirus, aquest cap de setmana han començat a obrir les portes les primeres discoteques de la ciutat. És el cas del Shoko, a la Barceloneta, que després de setmanes amb només la terrassa en funcionament, des de divendres ha tornat a posar en marxa l’interior del local. Això sí, ho ha fet amb nous protocols per tal de garantir les mesures de seguretat entre els assistents. Han desaparegut elements com les palletes per veure les begudes i els lavabos estan dotats amb sensors per no haver de prémer cap mena de botó. I només accedir el local els clients s’han de desinfectar les mans.

Reobertura de les pistes de ball, amb mascareta

Com que Barcelona només ha estat unes hores en fase 3, els locals finalment sí que han pogut obrir la pista de ball. Això sí, amb mides reduïdes. A Shoko, tothom que s’apropi a la pista de ball ho haurà de fer amb mascareta, ja que en aquesta zona no es poden garantir les distàncies de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries. La resta de clients poden prendre una copa asseguts al voltant d’una taula en un espai reservat per a un sol grup. En aquests espais, que s’han ampliat, es podran treure la mascareta però no podran entrar en contacte amb la resta de taules.

Per tal de garantir aquestes normes, la majoria de locals que han reobert han decidit contractar personal específic perquè controli que en tot moment s’està complint amb la normativa. Ara bé, apel·len a la responsabilitat ciutadana i demanen que tothom es faci responsable de complir amb els nous protocols.

Reunió dilluns amb la Generalitat per explicar la nova normativa

A l’espera d’una nova normativa per part de la Generalitat, aquests locals poden obrir amb un 50 % de l’ocupació. Però tot podria canviar a partir del 25 de juny. Aquest dilluns hi ha prevista una reunió del sector amb les conselleries de Salut i Interior, perquè els expliquin la nova normativa que regularà l’oci nocturn. Per això sales com Razzmatazz o l’Apol·lo han optat per no obrir de moment, esperant conèixer primer les condicions amb les quals podran funcionar a partir del 25 de juny.

“Engegar una maquinària com Razzmatazz no és senzill” explica Lluís Torrents, gerent de la sala. I és que fa quatre mesos que estan tancats, i abans de reobrir cal habilitar tots els espais a les noves normatives i reincorporar al centenar de treballadors que fa mesos que estan acollits a un ERTO.

Lluís Torrents, que també és president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, explica que la majoria de sales de grans dimensions de la ciutat es troben en la mateixa situació i que tots ells esperaran conèixer les noves condicions abans de decidir si obren o no en les pròximes setmanes. En el seu cas, si les mesures són favorables, preveuen reobrir les portes a partir de l’1 de juliol. Encara que prèviament hauran de veure si els surten els números. Torrents afirma que només reobriran si això no els suposa més pèrdues de les que tenen ara mateix tancats.