Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura, en espera de les xifres definitives, ha fet un primer balanç de les Festes de la Mercè 2021. Unes 120.000 persones han participat en les activitats diürnes i, aproximadament, 75.000 ciutadans han anat a les nocturnes. Per tant, el govern municipal calcula que prop de 200.000 persones han assistit a alguna de les activitats de la Festa Major de Barcelona.

La xifra és molt baixa en comparació amb el nombre d’assistents en festes prèvies a la crisi sanitària, quan se superava el milió de persones participants. Per exemple, el 2019 es van calcular 1,4 milions d’assistents.

Els aforaments, entre el 70 i el 80 %

La jornada amb més èxit de públic va ser el dia de la Mercè, el 24 de setembre. L’activitat diürna va acollir 80.000 persones, sobretot pels actes de cultura popular organitzats durant el matí i la tarda al passeig de Gràcia, en què van participar 60.000 persones.

Tot i que la majoria d’entrades es van exhaurir amb poques hores, els aforaments mitjos han estat entre el 70 i el 80 %, segons dades municipals. En el cas de les activitats nocturnes, com els concerts, la xifra ha estat una mica inferior i s’han vist cadires buides.

Martí admet que són xifres baixes pel que és habitual a les Festes de la Mercè, però ha destacat l’àmplia programació en escenaris descentralitzats com el Parc de Joan Miró, la Frabra i Coats o el Moll de la Fusta. També ha posat de relleu “la qualitat” de les activitats i que s’hagin desenvolupat “sense cap mena d’incident”.

Martí agraeix la “paciència” dels barcelonins

El tinent d’alcalde ha agraït la “paciència” dels barcelonins, que han hagut de reservar entrades o fer cua en algun cas. També ha subratllat que ha estat una Mercè marcada encara pel Procicat i la pandèmia del coronavirus, però que ha deixat “la mel a la boca” per fer una millor festa l’any vinent: “Esperem que sense mascaretes i amb la possibilitat de celebrar la festa com sempre s’havia celebrat”, ha dit Martí.