La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha condemnat una altra nit i matinada d’aldarulls a Barcelona per les Festes de la Mercè, en aquesta ocasió centrats al Bogatell, que han deixat diversos detinguts i destrosses en locals comercials i restaurants. El secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas, ha lamentat que “els macrobotellots estan cronificats i descontrolats” i demana obrir ja l’oci nocturn, abans del 15 d’octubre, per evitar-los.

“Ja fa temps que venim advertint que això passaria i és inadmissible“, ha afegit Boadas.

“Costarà erradicar les botellades”

Boadas ha insistit, una vegada més, que cal reobrir l’oci nocturn com més aviat millor per deixar enrere les macrobotellades d’aquests dies i ha volgut recordar: “Els botellots degeneren en problemes d’ordre públic molt greus, amb agressions, saquejos i actes vandàlics, com està succeint ara a Barcelona per la Mercè”. També lamenta que són fets que ja es van produir a la festa il·legal de la UAB i durant les festes de Gràcia.

Per tot plegat, la FECASARM reclama “accelerar” l’obertura dels locals abans del 15 d’octubre, la data que havia fixat Salut, per evitar més festes il·legals multitudinàries a la via pública.

Demanem a Salut que acceleri els tràmits per evitar més episodis de botellades en els propers caps de setmana
Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM

Tot i això, Boadas reconeix que costarà erradicar les macrobotellades: “Trigarem molts anys a poder-les revertir. La gent jove ja s’ha acostumat a fer la festa al carrer, a la via pública”.