noies en una discoteca, reobre l'oci nocturn

L’oci nocturn de Catalunya, discoteques, bars musicals i sales de ball compten les hores per reobrir després de 15 mesos tancats. Podran tornar a rebre clients a partir de la mitjanit d’aquest diumenge a dilluns. El Procicat i la patronal del sector van acordar que l’horari de l’oci nocturn fos fins a les 3.30 h. Així doncs, discoteques i bars musicals podran obrir les portes després de més d’un any amb les persianes abaixades.

Entre les restriccions que s’aplicaran a l’oci nocturn estan l’obligatorietat de la mascareta per ballar, i només es podran consumir begudes a la barra. No obstant això, no caldrà mantenir la distància de seguretat per ballar. L’aforament permès en els locals exteriors serà del 100 %, mentre que als interiors serà del 50 %.

Discoteques i bars musicals tornen a obrir el 21 de juny amb mesures específiques del Procicat per l'oci nocturn
Les begudes no podran ser consumides a la zona de ball, només es podrà beure a la barra.

Entre les noves mesures que entren en vigor, també està l’ampliació d’horari i aforament per a restaurants i equipaments esportius, la limitació de 10 persones per a reunions passa a ser una recomanació, i tornen les revetlles i festes majors.

No tot l’oci nocturn de Catalunya podrà reobrir

El sector ja ha denunciat que els locals que no puguin separar la zona d’hostaleria de la zona de ball, hauran de romandre tancats. Mesures com omplir amb cadires les sales de concerts pensades per estar-hi dempeus, obligaria a reduir al 20 % l’aforament de locals com Razzmatazz, que ja ha anunciat que tampoc no obrirà.

Carmen Zapata, presidenta de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), demana que les mesures es flexibilitzin més perquè tota mena de locals puguin reobrir. Zapata adverteix que, de no ser així: “Provocaran que segueixi sent més atractiva una festa improvisada al carrer“.

Tornen les festes majors i revetlles amb espai per ballar

No només discoteques i bars musicals tornaran a l’activitat. Festes majors i revetlles també estan autoritzades a celebrar-se, disposant d’un espai de ball.

Sant Joan 2021, enmig de dos moments clau

Les restriccions que més afectin la revetlla de Sant Joan són algunes de les que més preocupen a la població. Si bé l’oci nocturn reobre a partir del 21 de juny i, per tant, dies abans de la revetlla; la mascareta encara serà obligatòria fins al dia 26 de juny, per tant encara serà obligatori porta-la en tot moment durant la revetlla de Sant Joan.