covid catalunya última hora

Després de més dos anys de pandèmia, la covid ha deixat més de dos milions de positius a Catalunya i més de 28.000 morts confirmats amb prova diagnòstica. Durant tot aquest temps, betevé ha fet un seguiment minut a minut del coronavirus, amb l’última hora i totes les notícies sobre les dades de casos, hospitalitzats i morts; les mesures i restriccions per la covid; la vacuna, les diferents onades i totes les conseqüències d’una pandèmia històrica.

Ara, en aquesta pàgina, pots consultar les últimes notícies sobre el coronavirus i una guia actualitzada amb tot el que cal saber sobre el protocol de la covid.

Última hora de la covid a Catalunya

A dia 30 de desembre, les dades de la covid mostren una baixada de positius detectats a l’atenció primària i de pacients greus a l’UCI. Salut ha notificat 4.111 casos nous en una setmana mentre que la setmana anterior, del 12 al 18 de desembre, se’n van comunicar 6.366. En el darrer balanç, la xifra de malalts crítics se situa en 45 persones a les UCI catalanes, 19 menys que en l’anterior.

Salut no ha facilitat dades d’ingressats en planta actuals. A mitjans de desembre, la xifra havia baixat en unes 40 persones en una setmana i el balanç se situava en 930 hospitalitzats per covid a Catalunya. Pel que fa a les defuncions, en la darrera setmana s’han declarat 11 morts, sis dels quals majors de 80 anys.

A Barcelona, tampoc no hi ha dades recents de persones hospitalitzades i l’evolució de pacients crítics a l’UCI és optimista amb sis persones menys. Actualment hi ha 45 greus per covid als hospitals barcelonins. Entre 19 i el 25 de desembre s’han diagnosticat 741 positius, una xifra inferior a la de la setmana anterior, quan se’n van detectar 1.127.

Últimes notícies del coronavirus

Dades de la covid a Espanya: casos, hospitalitzats i defuncions

El Ministeri de Sanitat ha comunicat més de 13.670.037 casos de covid-19 des de l’inici de la pandèmia. Segons l’últim balanç de les autoritats sanitàries, actualment hi ha 4.095 persones ingressades per coronavirus i 233 pacients a l’UCI. Des del març del 2020 s’han notificat 116.899 morts.

Què vols saber?