discoteques Barcelona

(ACN) El Departament de Salut ha decidit congelar la reobertura de l’oci nocturn anunciada tot just aquest dimarts, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts de la conselleria. La marxa enrere s’ha decidit després d’haver constatat que des que es va treballar la resolució per autoritzar l’obertura d’aquests locals l’índex de rebrot ha pujat, i que els indicadors per als propers dies auguren que hi podria haver més pujades. Segons Salut, la decisió de la consellera Alba Vergés i del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja ha estat comunicada a diferents membres del govern, que s’hi han mostrat favorables.

El Procicat aprovava ahir que els locals d’oci nocturn poguessin reobrir, però sense fer ús de la pista de ball. L’ordre els permetia reobrir fins a les tres de la matinada i obligava a ocupar la pista de ball amb taules i cadires o només cadires. Es limitava l’aforament al 50%, s’obligava el públic a dur mascareta mentre no estigués consumint i, els responsables del local, a tenir un registre d’assistents en cas de possibles contagis.

L’obertura havia de tenir lloc a partir d’aquest dimecres, en contra d’algunes veus crítiques, que consideraven la mesura poc oportuna en un escenari de corba ascendent del nombre de contagiats. Aquest migdia, però, el secretari de Salut, Marc Ramentol, atribuïa a “aspectes de correcció formal” del document el fet que la resolució que autoritzava la reobertura encara no s’hagués publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Finalment, el govern ha decidit fer marxa enrere i congelar la reobertura de locals d’oci nocturn davant les previsions que l’índex de rebrot del coronavirus continuï pujant en els pròxims dies.