ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ: 1 d’octubre. Abans d’anar a un d’aquests punts de vacunació, confirma’n l’horari al web de Salut.


La campanya de vacunació de la covid a Catalunya avança, amb 5,7 milions de catalans amb la pauta completa. El govern català va ampliar la xarxa de punts de vacunació per no saturar els centres d’atenció primària (CAP) amb altres espais. Tot i que arran del descens de la demanda de vacunes, Salut ha decidit tancar alguns dels punts de vacunació.

Quins espais hi ha ja habilitats per vacunar-se i demanar cita? Troba en aquest mapa interactiu els més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona. Tan bon punt s’hi afegeixin més centres, l’actualitzarem.

Quatre tipus de punts de vacunació a Barcelona

  • Centres d’atenció primària (CAP)

A Barcelona, hi ha actius quatre tipus de punts de vacunació de la covid. A primera línia hi ha la xarxa de centres d’atenció primària de la ciutat, que inclou més d’una cinquantena de centres. Per donar-los suport, s’han activat espais propers a alguns CAP. En són exemple el Mercat de l’Abaceria Central, que atén usuaris dels CAP de Vila de Gràcia – Cibeles i Pare Claret, o el Parc Tecnològic de Barcelona Activa, on es vacunen pacients de quatre CAP de Nou Barris.

  • Centres i punts de vacunació massiva

En segona línia hi ha els centres de vacunació mitjans. A Barcelona n’hi ha sis. La Facultat de Geografia i Història de la UB ha estat punt de vacunació fins a l’octubre. També n’és exemple el Centre Comercial la Maquinista, que encara es manté obert.

Des del 26 d’abril Fira de Barcelona és un punt de vacunació massiva contra la covid-19. El dimarts 11 de maig s’hi van administrar 6.000 dosis, una xifra rècord. Durant unes setmanes, la Sala Berlín del Camp Nou també ha estat punt de vacunació de la ciutat.

  • Punts mòbils sense cita

El Departament de Salut ha incorporat temporalment, també, punts mòbils de vacunació sense cita. Els vaccins s’administraven sense cita en busos del Banc de Sang i Teixits i camions adaptats cedits per Seat. El primer es va instal·lar davant de l’Arc de Triomf per vacunar majors de 40 anys amb monodosis de Janssen i durant un cap de setmana se’n va instal·lar un altre a la plaça Roja de Ciutat Meridiana. Després, l’autobús ha passat pel Parc de les Tres Xemeneies per vacunar veïns del Poble-sec i el Raval, i per la plaça de Sóller de Porta. L’última parada ha estat a la rambla de Guipúscoa, on el 21 de juliol s’ha acabat la campanya.

Des de l’octubre també s’administren vaccins sense cita prèvia tots els dissabtes al Centre Comercial Diagonal Mar. A partir del dia 9 d’octubre se sumarà el Centre Comercial Glòries a la iniciativa.

  • Punts d’informació sobre la vacuna de la covid

A banda dels punts de vacunació, Barcelona disposa de 25 punts d’informació repartits en sis districtes. En aquests espais s’ajuda els ciutadans a demanar cita per vacunar-se a través de la plataforma digital del Departament de Salut.

Més de 500 centres de vacunació a Catalunya

El govern català ha habilitat més de 500 punts de vacunació a Catalunya. Els CAP, centres d’atenció primària, són els principals punts de vacunació. Tenen capacitat per vacunar 200.000 persones cada setmana, la mateixa que en la campanya de vacunació de la grip. A més, s’han activat centres mitjans per ampliar aquesta capacitat.

També s’han posat en marxa sis espais grans per fer vacunacions massives:

  • Fira de Barcelona
  • Fira de Cornellà
  • Poliesportiu de Sabadell
  • Pavelló Onze de Setembre de Lleida
  • Palau Firal de Girona
  • Palau d’Esports Catalunya de Tarragona