La Generalitat preveu accelerar el ritme de vacunació de la covid a Catalunya a l’abril, quan s’espera que arribin més dosis de vacunes contra la covid-19, i aspira a administrar 500.000 vacunes per setmana. El pla del govern català preveu ampliar la xarxa de punts de vacunació per no saturar els centres d’atenció primària (CAP).

Quins espais hi ha ja habilitats per vacunar-se i demanar cita prèvia? Troba en aquest mapa interactiu els més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona. Tan bon punt s’afegeixin més centres, l’actualitzarem.

A Barcelona, hi ha actius tres tipus de punts de vacunació de la covid. A primera línia hi ha la xarxa de centres d’atenció primària de la ciutat, que inclou més d’una cinquantena de centres.

Per donar-los suport, s’han activat espais propers a alguns CAP on s’administra el vaccí de Pfizer als majors de 70 anys. En són exemple el Mercat de l’Abaceria Central, que atén usuaris dels CAP de Vila de Gràcia – Cibeles i Pare Claret, o el Parc Tecnològic de Barcelona Activa, on es vacunaran pacients de quatre CAP de Nou Barris.

En segona línia, hi ha els centres mitjans del pla de vacunació de la Generalitat. A Barcelona n’hi ha cinc i s’hi administra la vacuna d’AstraZeneca als menors de 70 anys. La Facultat de Geografia i Història de la UB n’és un exemple.

Més de 500 punts de vacunació a Catalunya

El govern català habilitarà més de 500 punts de vacunació a Catalunya. Els CAP, centres d’atenció primària, seran els principals punts de vacunació. Tenen capacitat per vacunar 200.000 persones cada setmana, la mateixa que en la campanya de vacunació de la grip.

Un cop es disposi de més de 200.000 dosis a la setmana, s’activaran 46 centres mitjans. Estaran repartits per tot Catalunya, però encara no se’n coneixen les ubicacions.

Per últim, es disposarà de sis espais grans per fer vacunacions massives:

  • Fira de Barcelona
  • Fira de Cornellà
  • poliesportiu de Sabadell
  • Pavelló Onze de Setembre de Lleida
  • Palau Firal de Girona
  • Palau d’Esports Catalunya de Tarragona

En el cas de Barcelona, a més, caldrà sumar-hi el Camp Nou.