Barcelona obrirà 25 punts d’informació en les zones on s’ha detectat que hi ha un menor percentatge de població vacunada contra el coronavirus. Es tracta de diverses àrees en els districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

En el seguiment de les dades de vacunació s’ha detectat que en alguns districtes la vacunació avança més lentament. De fet, hi ha fins a 30 punts de diferència entre el districte amb més percentatge de persones vacunades i el que menys. La diferència s’atribueix a diversos factors com la barrera digital, la lingüística o cultural i la por a reaccions adverses de la vacuna. A més, també s’ha constatat que les diferències són majors entre els grups de població més jove.

Facilitar la cita de vacunació

En aquests punts d’informació es facilitarà, doncs, l’accés a la cita per a la vacunació i es resoldran altres dubtes que es puguin tenir. L’objectiu és que les persones que hi assisteixin en surtin ja amb la cita per poder-se vacunar, sempre que formin part dels grups prioritzats per rebre la vacuna. Els punts d’informació s’instal·laran en centres cívics, biblioteques, casals de barri i casals de gent gran. Per donar a conèixer aquests punts d’informació, a més, s’ha fet una campanya de cartells a peu de carrer adaptada a diferents territoris i amb materials informatius traduïts a idiomes diversos.

Garantir un accés equitatiu a les vacunes

L’objectiu de la posada en marxa d’aquests punts d’informació és garantir un accés equitatiu a la vacuna contra la covid. De fet, la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha explicat que qualsevol persona que visqui a Barcelona es pot vacunar, fins i tot encara que no hi estigui empadronada o si per algun motiu no té la targeta sanitària.