(ACN/redacció) Salut ha començat a tancar alguns dels punts de vacunació massiva de la covid-19 i altres espais, com centres cívics, per adaptar l’estratègia d’immunització a la situació actual. A Barcelona, es tanca aquest divendres el punt situat a la Facultat de Geografia i Història, al Raval i també deixarà d’estar operatiu el que hi havia a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. El departament ja va explicar que el punt de vacunació massiva que hi ha a Fira de Barcelona seguirà en marxa, però es farà més petit. Tampoc no tancarà el de La Maquinista i, finalment, el del recinte de Sant Pau també es mantindrà obert.

Actualment ja hi ha un 72 % de la població amb la pauta completa, però l’objectiu de Salut és arribar a les persones que encara no s’han vacunat. Per això, es deixaran 21 punts oberts i es traslladaran els equips sanitaris allà on hi hagi més demanda. De fet, a Barcelona aquesta estratègia que ja fa dies que es duu a terme amb punts de vacunació mòbils a barris de la ciutat on la cobertura vacunal és més baixa.

La meitat dels qui no s’han vacunat al·leguen que no és necessari

Segons una enquesta telefònica feta a més de 15.000 persones d’entre 20 i 40 anys que no s’han vacunat, prop de la meitat explica que no ho veu necessari. Explica Salut que el segon motiu, un 29 % dels enquestats, és la por als efectes adversos. El Departament ha recordat que actualment hi ha 40 persones d’entre 20 i 40 anys ingressades amb covid-19 a l’hospital, de les quals el 94 % no estan vacunades.