Primeres cues aquest dijous al punt de vacunació que ha obert portes al Camp Nou. Té capacitat per vacunar 2.500 persones a la setmana i estarà obert de dilluns a divendres, només fins a les 14 h. El FCB Barcelona va difondre dimecres les imatges dels quatre boxs buits on ja s’han començat a rebre els primers ciutadans.

Per poder vacunar-se al Camp Nou, com a la resta d’espais habilitats per Salut, cal tenir cita. Les persones que s’hi acosten en cotxe poden accedir-hi per la porta 1 i aparcar a l’interior del recinte, i les que ho fan a peu s’han de dirigir directament a la porta 20.

Però que ningú no es pensi que es vacuna a la gespa, ni tansols amb vistes al terreny de joc. Es fa a la sala Berlín, un espai VIP durant els partits i que serveix també de sala polivalent. El punt està gestionat per personal de l’Hospital Clínic, que espera que l’estadi sigui un incentiu més perquè la gent es vacuni.

Un punt per incentivar la vacunació contra la covid

L’impuls del Camp Nou com a punt de vacunació no respon tant a la necessitat de tenir un punt massiu a Barcelona, sinó que es fa amb l’objectiu d‘incentivar la vacunació, especialment entre els més joves.

Els més culers sí que ho han apreciat però el cert és que molts s’han mogut més per motius pràctics. “Tants mesos amb l’estadi tancat és una llàstima. Per això poder venir aquí a vacunar-me feia il·lusió”, ha explicat a betevé una de les persones que han inaugurat el punt. Altres han confessat que era el que els quedava “més a prop de casa”.

Cal tenir en compte que, tot i que aquí es podran vacunar 2.500 persones, és una xifra relativament baixa si la comparem amb la capacitat que té, per exemple, el recinte habilitat al recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona, per on poden passar 6.000 persones cada dia.