Barcelona té des d’aquest dimarts un punt més de vacunació. Es tracta del Centre Comercial la Maquinista, al barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, on s’ha habilitat un espai per administrar el vaccí contra la covid-19. Aquest punt de vacunació ha substituït el CAP Casernes i està ubicat a la planta zero del centre comercial, que abans acollia una ludoteca infantil.

El Departament de Salut ho ha anunciat a través d’una piulada a Twitter, que acompanya amb fotografies de l’espai i els professionals sanitaris que hi treballen.

Més d’un miler de dosis al dia

Tot i que el primer dia s’han programat unes 760 visites. El coordinador del punt de vacunació de La Maquinista, Israel Caro, calcula que a partir de la setmana vinent podran injectar entre 1.200 i 1.500 dosis al dia i, per tant, augmentar el ritme de vacunació que ara funciona a mig gas.

Properament està previst que Barcelona estreni un punt de vacunació massiva al Camp Nou. Fins ara, només funciona el recinte firal de Montjuïc com a punt de vacunació massiva, però la intenció és utilitzar aquesta mena d’espais per accelerar la campanya i mirar de motivar els indecisos.

Professionals sanitaris treballant al punt de vacunació nou a La Maquinista