Després que el curs passat els patis escolars estiguessin tancats els caps de setmana per les restriccions de la covid-19, Barcelona ha reprès el programa dels Patis Oberts al Barri des del 2 d’octubre. Un total de 57 patis escolars romanen oberts dissabte, diumenge o els dos dies. Consulta al mapa els horaris dels espais.

Aquesta cinquantena de patis s’estrenen aquest curs 2021-2022 però a mesura que avanci la tardor se n’hi afegiran més, ja que es troben amb obres de millora. És el cas dels patis de quatre escoles bressol que s’han sumat a la iniciativa des del novembre. A banda dels caps de setmana, durant els períodes de vacances escolars hi haurà un dels patis oberts per a cadascun dels 10 districtes.

Patis oberts a Ciutat Vella

A Ciutat Vella hi ha quatre patis oberts dins aquesta iniciativa, dos dels quals es troben al barri de la Barceloneta i dos, a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Les escoles Alexandre Galí i Cervantes i l’Escola Municipal Bressol La Mar obren dissabte al matí i l’Institut Pau Claris – Escola Pere Vila, dissabte a la tarda. Cal tenir present que el pati de la bressol està pensat per a infants fins als 6 anys.

Patis oberts a l’Eixample

Cinc patis estan oberts a les famílies al districte de l’Eixample, un per barri. En aquest cas, tots obren diumenge al matí. Es tracta de l’Institut Fort Pius, al Fort Pienc; l’Escola Ferran Sunyer, a Sant Antoni; l’Escola Carlit, la Dreta de l’Eixample; l’Escola Mallorca, l’Antiga Esquerra de l’Eixample; i l’Escola Els Llorers, la Nova Esquerra de l’Eixample.

Patis oberts a Sants-Montjuïc

A Sants-Montjuïc hi ha set patis oberts i amb diferents horaris de matí i tarda. Les escoles amb més disponibilitat són les escoles Seat, Poble-sec i Mossèn Jacint Verdaguer, que romanen obertes dissabte i diumenge al matí.

Patis oberts a les Corts

El pati de l’Escola Pau Romeva, al barri de la Maternitat i Sant Ramon, és el que obre dissabte d’11 a 14 hores, mentre que el de l’Escola Ítaca ho fa diumenge amb el mateix horari.

Patis oberts a Sarrià – Sant Gervasi

Tot i l’extensió de Sarrià – Sant Gervasi, el districte només disposa de dos patis oberts. Un d’aquests el trobem al Putxet i el Farró i és l’Escola Poeta Foix. L’altre està ubicat a l’Institut Menéndez y Pelayo, a Sant Gervasi – Galvany. El primer obre dissabte al matí i el segon, diumenge.

Patis oberts a Gràcia

Sis centres graciencs ofereixen els patis als ciutadans, una de les quals és l’Escola Bressol Municipal Gràcia. Els veïns de Vallcarca i els Penitents tenen dues opcions: l’Escola Josep Maria de Sagarra i l’Escola Rius i Taulet. A la Salut hi participa l’Escola Baldiri Reixac i al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, La Sedeta. Dissabte al matí obre el pati de l’Escola Reina Violant a la Vila de Gràcia.

Patis oberts a Horta-Guinardó

Horta-Guinardó és el segon districte amb més patis escolars oberts en aquesta programa municipal. Nou patis obren les instal·lacions als veïns del Carmel (3), el Baix Guinardó (2), la Font d’en Fargues (2), Horta (1) i Montbau (1). Un dels patis és de l’Escola Bressol Municipal Cargol, obert dissabte al matí, però està dissenyat per a menors de sis anys.

Patis oberts a Nou Barris

A Nou Barris hi ha vuit centres educatius amb els patis escolars oberts. Els instituts escola Antaviana i Trinitat Nova romanen oberts dissabte i diumenge mentre que els patis de les escoles El Turó, Calderón, Àgora i Barcelona Congrés obren diumenge al matí. Dissabte és el torn de l’Escola Mercè Rodoreda, a la Prosperitat. Al mateix barri i horari obre l’escola bressol Ralet.

Patis oberts a Sant Andreu

Sant Andreu disposa de quatre patis oberts. L’únic centre que obre els dos dies del cap de setmana és l’Escola Baró de Viver. La Pompeu Fabra, al Congrés i els Indians, obre només dissabte però amb horari de matí i de tarda. Els patis del Til·ler i Can Fabra estan disponibles dissabte: el primer, al matí i el segon, a la tarda.

Patis oberts a Sant Martí

Sant Martí és el districte amb més patis oberts, un total de 10. El barri amb més instal·lacions obertes és el Besòs i el Maresme, que en té tres: les escoles Eduard Marquina i Concepción Arenal, i l’Institut Barri Besòs. El pati de La Farigola del Clot obre diumenge al matí les escoles Poblenou i Bogatell. Consulta al mapa totes les altres opcions i horaris.