Punt mòbil de vacunació covid sense cita a l'Arc del Triomf
Punt mòbil de vacunació covid a l'Arc del Triomf

Les vacunacions sense cita a Barcelona encaren la recta final. Aquest pròxim dimecres, 21 de juliol, serà l’últim dia en què es podrà vacunar a Barcelona sense hora reservada. El Departament de Salut ha decidit que els punts mòbils de Porta i Sant Martí seran els últims que formin part d’aquesta estratègia. Així doncs, aquesta metodologia de vacunació tot just haurà funcionat dues setmanes des de la seva posada en marxa.

El punt de vacunació de Porta ha estat actiu fins diumenge i el de Sant Martí -a la rambla de Guipúscoa, entre el carrer del Maresme i la rambla de Prim- ho estarà de dilluns a dimecres. Arc de Triomf, Ciutat Meridiana i Poble-sec han estat els destins anteriors.

Estratègia fallida

Salut diu estar satisfeta amb la iniciativa. L’objectiu dels punts mòbils de vacunació sense cita era arribar a la població major de 40 anys i als col·lectius més vulnerables. L’efecte crida de l’ús d’un camió patrocinat com a estratègia, però, ha fet impossible ajustar-se exclusivament a aquests objectius: hi ha joves que s’han acostat al punt mòbil per rebre el vaccí, malgrat no ser el públic objectiu.

Tot i això, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no ha descartat tornar a utilitzar aquesta estratègia més endavant. En qualsevol cas, ha apuntat que la via per arribar als col·lectius més vulnerables haurà de ser l’atenció primària.