Els barcelonins han respost a la crida de Salut per vacunar-se amb les noves dosis d’AstraZeneca que van arribar a Catalunya divendres. En un dels punts on s’administren aquest dissabte, la Facultat de Geografia i Història de la UB, al Raval, s’han format cues de ciutadans que han anat a la cita.

Entre els que s’acabaven de vacunar hi havia divisió d’opinions, n’hi havia que mostraven certa desconfiança en el vaccí i n’hi havia d’altres que asseguren que ja estan una mica més tranquils, però tots coincideixen a afirmar que cal vacunar-se per posar fi a la pandèmia com més aviat millor. L’altre espai de la ciutat on també està en marxa la campanya de vacunació és el CAP Casernes de Sant Andreu.

Blanca Funollet, responsable del punt de vacunació de la UB, ha explicat a betevé que han organitzat la campanya d’aquesta Setmana Santa en menys de 24 hores. Fan un horari extens, de 8.30 h a 20 h —amb una hora d’aturada per dinar, de 14 a 15 h— i preveuen vacunar al voltant de 1.600 persones cada dia. De fet, en aquest espai ja no queden més cites: està tot ple fins dimecres. Precisament, dimarts és quan es preveu que obrin tres punts més: el CAP Sanllehy, el casal per a gent gran Quatre Cantons, al Poblenou i el CAP Dos de Maig de la Sagrada Família.

Ja hi ha data per vacunar dels 70 als 79 anys

La campanya de vacunació agafa bon ritme i Salut calcula que, amb les dades que tenen ara a la mà, a partir del 12 d’abril es podria començar a vacunar els ciutadans d’entre 70 i 79 anys. Això és perquè el departament preveu que totes les persones de més de 80 anys estiguin vacunades la setmana vinent.

13.000 cites per a ciutadans de 60 a 65 anys

En total, divendres van arribar 168.000 vacunes i ja s’han confirmat 105.000 cites a tot el país. El secretari de Salut Pública, Marc Ramentol, ha explicat en una entrevista a RAC1 que encara hi ha 13.000 cites per donar, destinades a la població d’entre 60 i 65 anys.

L’avantatge d’aquesta campanya que impulsa Salut és que no cal ser al lloc de residència habitual per rebre la vacuna. El portal web vacunacovidsalut.cat permet demanar cita en qualsevol punt de Catalunya on hi hagi disponibilitat.