Fira de Barcelona s’ha estrenat com a punt de vacunació massiva contra la covid-19. Es tracta d’una prova pilot en què s’han citat més de 1.000 persones d’entre 60 i 69 anys per rebre el vaccí d’AstraZeneca. Salut ha triat aquest espai per comprovar que tots els circuits que s’han programat funcionen correctament.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat la importància d’aquesta prova pilot perquè a partir d’aquesta setmana cada cop s’aniran rebent més vacunes, començant per les 280.000 dosis que han arribat de Pfizer. També ha detallat que de l’administració dels vaccins se n’encarreguen professional de l’atenció primària. Concretament, a la Fira n’hi treballen, en aquesta prova pilot, una cinquantena.

Fins a 120.000 dosis cada setmana

De la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “Barcelona està preparada per fer vacunacions massives”, i que la Fira s’ampliarà tant com sigui necessari. Alba Vergés ha explicat que en aquest espai es podrien arribar a administrar fins a 120.000 dosis la setmana si hi hagués prou existències de vacunes.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que les vacunacions massives faran “estar més a prop de la normalitat, i de la represa de l’activitat”.

Prova pilot també el cap de setmana

La consellera de Salut ha explicat que aquest cap de setmana es reprendrà la prova pilot de vacunació a la Fira per a persones d’entre 70 i 79 anys. Les vacunacions es faran amb Pfizer i se’n posaran 2.000 cada dia entre divendres i diumenge, és a dir, 6.000 en total.

A partir d’aquesta prova pilot del cap de setmana, l’ús de la Fira de Barcelona per vacunar dependrà del nombre de dosis que arribin.

Des del migdia d’aquest dilluns ja s’han format algunes cues de persones que esperaven per vacunar-se.

Cues a les portes del punt de vacunació de Fira de Barcelona

Fira de Barcelona hauria de convertir-se en un dels punts de vacunació massiva previstos, entre els quals també hi ha el Camp Nou.