12 vacunats de la covid-19 per minut. 750 cada hora. 6000 al llarg del dia. És el record de dosis subministrades en 24 hores que s’ha assolit aquest dimarts al punt de vacunació massiva de Fira de Barcelona. I segons la responsable d’Atenció a la Ciutadania de la Gerència de Barcelona de l’ICS, Marta Carrasco, s’espera mantenir aquest ritme durant tota la setmana i anar-lo incrementant. El punt de vacunació de Fira de Barcelona té capacitat per immunitzar fins a 120.000 persones cada setmana.

Tot i la multitud de persones convocades la cua va ràpid. Segons Salut, es tarden cinc minuts des que s’hi entra fins que es rep la injecció. Després, com marca el protocol, cal esperar 15 minuts per si hi hagués alguna reacció adversa, molt inusual. L’embranzida en la vacunació és perquè ja s’ha començat a immunitzar les persones entre 55 i 59 anys, un grup d’edat molt nombrós: més de mig milió de persones.

Els de 50 a 54 anys han d’esperar una mica

Molts dels que avui han estat vacunats van córrer a apuntar-s’hi quan van saber que s’obria la citació per a la seva edat. Quan s’acabi la franja entre els 55 i els 59 es continuarà amb els d’entre 50 i 54. Salut no pot concretar quan serà però, en tot cas, és qüestió de dies o poques setmanes ja que la intenció és començar a vacunar els de més de 40 el mes de juny.