El barri de Porta és la quarta ubicació del bus de vacunació sense cita i no ha canviat la tendència dels anteriors punts pel que fa a les cues. De nou, centenars de ciutadans han esperat hores per rebre el vaccí de Janssen.

El bus va dirigit a les persones de més de 40 anys que encara no han rebut cap dosi. És el cas, per exemple, de la Bàrbara, que té 47 anys, està empadronada a les Balears i no tenia cap opció de rebre el vaccí. “Sense la targeta sanitària no podia demanar hora pel web i tampoc al CAP. No tenia cap manera de vacunar-me“, explica. Aquest bus ha estat la seva solució.

En aquest tipus de casos, són els centres mèdics que deriven les persones al punt mòbil de vacunació. És el que explica l’Israel, a qui van derivar perquè ha vingut de les Canàries a treballar temporalment i l’única opció que tenia era la de tornar a casa per vacunar-se. “L’hospital em va trucar i em va dir que vingués aquí per vacunar-me més ràpidament”, explica.

Els menors de 40 han de fer cua

Tot i que els joves no són l’objectiu d’aquesta estratègia de vacunació, molts han decidit fer hores de cua per aconseguir la immunitat. L’Abigail, argentina d’origen, rebrà properament la visita de la seva àvia i vol augmentar al màxim la seguretat. Per això ha agafat un llibre i ha decidit afrontar les prop de tres hores que trigarà en aconseguir que li punxin el braç.

Altres persones, menors de 40, expliquen que han decidit fer cua després de molts intents frustrats per obtenir cita a través del web. D’altres estan interessats en rebre el vaccí de Janssen, perquè, ara per ara, és l’únic que s’administra amb una sola dosi. Tot i que se’ls administrarà la vacuna, han de fer una cua més lenta que les persones que compleixen els requisits de la campanya.

Final del bus de vacunació

La de Porta és la penúltima parada del camió de vacunació i s’hi estarà fins diumenge. Després marxarà a Sant Martí, on s’hi quedarà fins dimecres, 21 de juliol, i acabarà el recorregut. La campanya, que volia arribar a barris amb un índex baix de vacunació i descongestionar els centres d’atenció primària, haurà estat en marxa dues setmanes justes.

Els punts de vacunació mòbil van començar a administrar vacunes dimecres, 7 de juliol, a l’Arc de Triomf, dissabte el camió es va traslladar a la plaça Roja de la Ciutat Meridiana i aquest dimarts ha arribat al Poble-sec.