cita prèvia per a la vacuna de la covid a catalunya al catsalut

La vacunació de la covid-19 a Catalunya avança: s’estan acabant de vacunar les persones de més de 80 anys i ja s’ha començat amb la franja d’edat següent: els de 70 a 79, que s’han de vacunar al llarg del mes d’abril. Paral·lelament, s’estan administrant dosis d’AstraZeneca a les persones entre 60 i 69 anys.

Per això, t’expliquem com podràs demanar cita prèvia per posar-te la vacuna de la covid a través de CatSalut i com rebràs tota la informació en les properes setmanes.

persona posant-se la vacuna de la covid
Una infermera administra la vacuna de la covid a una professora

Com m’avisaran per posar-me la vacuna?

El Servei Català de Salut t’enviarà un SMS o et trucarà per telèfon com s’està fent fins ara amb els grups de vacunació a qui ja s’estan administrant les dosis. El dia i l’hora es concertarà a través de la plataforma web, vacunacovidsalut.cat, que habilita el departament. Ara bé, per a les persones entre 60 i 69 anys no és necessari esperar a rebre aquesta notificació de CatSalut i poden demanar ja la cita prèvia per vacunar-se contra la covid.

Un cop rebuda la primera dosi, es publicarà a l’aplicació mòbil de La Meva Salut la data de la segona dosi.

Qui està convocat a vacunar-se?

El Departament de Salut ha habilitat un espai a través del web per consultar si et trobes dins d’un dels grups que ja estan cridats a vacunar-se.

Què necessito per demanar cita prèvia al CatSalut?

Per demanar cita prèvia, només necessites tenir a mà el mòbil, una adreça de correu i la targeta sanitària del CatSalut, on trobaràs el teu CIP, tot i que també pots utilitzar el DNI o passaport si no disposes de la targeta sanitària del sistema de salut de Catalunya.

Què és el CIP?

El CIP és el codi d’identificació personal que trobaràs a la teva targeta sanitària individual.

Número CIP de la targeta sanitària del CatSalut

Puc triar on posar-me la vacuna?

A l’hora de demanar la cita prèvia pots triar un dels punts habilitats per a la vacunació. Només cal reservar dia i hora al centre que més et convingui. Si no t’encaixa el punt de vacunació, el dia o l’hora, el Departament de Salut recomana tornar a provar a demanar cita prèvia d’aquí a uns dies, ja que les cites s’actualitzen cada setmana segons les vacunes i dosis disponibles.

Quina documentació haig de portar?

Per vacunar-se caldrà dur la targeta sanitària individual amb el CIP (o DNI en cas que no disposis de TSI). També caldrà tenir a mà l’SMS de convocatòria o el missatge de confirmació de la cita prèvia enviar per CatSalut.

A més, si has estat cridat a vacunar-te per ser professional essencial hauràs de dur una declaració responsable per a professionals i un document que acrediti la teva tasca, com pot ser el carnet de col·legiat, un contracte de treball o la darrera nòmina.

Què passa amb els menors de 60 anys que esperen la segona dosi d’AstraZeneca?

En el cas, però, de tenir menys de 60 anys i haver rebut la primera dosis de la vacuna d’AstraZeneca, Salut avisa que es posarà en contacte amb aquestes persones per informar-los de com continuarà el procés de vacunació. Sanitat i les autonomies han acordat suspendre l’administració d’aquest vaccí en menors de 60 anys i, de moment, no s’ha decidit què passarà amb la segona dosi d’aquest col·lectiu. A Catalunya hi ha unes 200.000 persones en aquesta situació, la majoria professionals essencials.