El ritme de vacunació a Barcelona avança de manera diferent segons el barri. Per àrees bàsiques de salut (ABS), que és la divisió que utilitza l’Agència de Salut Pública de Barcelona per fer l’anàlisi, les que són dins dels districtes de Ciutat Vella i Nou Barris tenen un ritme més lent de vacunació. Per contra, Sarrià – Sant Gervasi té un percentatge més alt de població immunitzada.

Consulta al mapa la proporció de persones que han rebut almenys una punxada a cada àrea bàsica de salut i filtra-ho per la franja d’edat que t’interessi.

Dels 50 als 59 anys, on més diferències hi ha

La franja dels 50 als 59 anys és el grup d’edat en el qual hi ha més diferència entre l’ABS més vacunada i la que té un percentatge menor. Concretament hi ha 30 punts que les separen. L’ABS Raval Sud té menys percentatge de població vacunada, un 40,3 %, en contraposició amb el 70,8 % de l’ABS Sant Elies, que es correspon amb el barri de Sant Gervasi – Galvany. De fet, el Raval Sud és l’àrea menys vacunada en tots els grups d’edat.

A partir dels 60 anys no hi ha cap zona amb menys del 60 % de població que hagi rebut almenys una punxada. Es pot veure en color turquesa al mapa i clicant als botons que contenen els franges d’edat.

La frontera dels 70 anys en la pauta completa

Pel que fa a la població que ha rebut la pauta completa de la vacunació, ja sigui una segona dosi o un vaccí monodosi de Janssen, les diferències són més clares entre grups d’edat, més que entre àrees bàsiques de salut.

En les franges compreses entre els 50 i els 69 anys, totes les àrees bàsiques de salut de la ciutat es troben per sota del 50 % de població amb la pauta completa, per això apareixen al mapa amb tons marrons. En canvi, la franja dels 70 als 79 anys supera el 80 % de la població vacunada en el conjunt de Barcelona. Els majors de 80 anys superen el 91 % dels ciutadans amb el procés de vacunació acabat.

Per compensar les zones amb menys accés a la vacunació (ja sigui per bretxa digital, barrera lingüística i factors culturals o reticències a vacunar-se), l’Ajuntament de Barcelona ha obert 25 punts d’informació on els ciutadans poden resoldre dubtes i demanar cita per vacunar-se.