Barcelona ha estrenat aquest dissabte 10 de juliol el segon punt mòbil de vacunació sense cita. Està situat a la plaça Roja, de la Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris, i l’objectiu és que la població de la zona que encara està pendent d’obtenir la vacuna de la covid hi tingui accés més fàcilment. Estarà disponible durant aquest diumenge i dilluns des de les 10 del matí fins a les vuit del vespre.

punt mobil ciutat meridiana

Salut ja va anunciar que aquests punts de vacunació mòbils (busos del Banc de Sang i camions Seat) aniran recorrent diferents municipis de Catalunya, en funció d’on es concentrin els contagis o per accelerar la cobertura en aquelles zones on vagi més lenta. S’hi administra la vacuna de Janssen, que és monodosi i eficaç amb les variants noves, com la delta. Estan destinats principalment a les persones majors de 40 anys que encara no s’han vacunat.

Camió mòbil a l’Arc de Triomf

El primer punt de vacunació d’aquesta modalitat a Barcelona, un camió de la Seat, s’ha instal·lat a l’Arc de Triomf. Salut actualitza cada dia aquesta pàgina amb els municipis que tindran punts de vacunació mòbils.

En el cas dels autobusos, que són del Banc de Sang i Teixits, estan preparats per administrar vacunes a 600 persones al dia. En el cas dels camions de la Seat, adaptats per a ús sanitari, s’hi poden administrar fins a 1.400 vaccins al dia.