paperetes recompte vots escrutini

Aquest article forma part de la sèrie de butlletins diaris sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que pots rebre cada matí.

📊 Com ha evolucionat la participació barcelonina a les eleccions de Catalunya? Quin és el districte que més es mobilitza per votar?

Les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, el 21 de desembre del 2017, van marcar un rècord de participació a la ciutat de Barcelona. Hi va votar el 81,6 % dels barcelonins cridats a les urnes.

Sarrià – Sant Gervasi ha estat el districte amb més participació en totes les cites electorals. El registre màxim correspon a les últimes votacions, amb un 86,7 % de votants el 21 de desembre del 2017. A l’altra cara de la moneda hi ha el districte de Ciutat Vella, que és, tradicionalment, el que registra una participació més baixa. Consulta’n totes les dades.

❓ La pregunta | Un test d’antígens o una PCR poden detectar si una persona té la vacuna de la covid?

Alguns polítics insinuen que Illa va negar-se al test d’antígens abans del debat de TV3 i La Sexta per amagar que està vacunat, però realment es pot saber si algú té anticossos del virus amb aquesta prova?

💬 Els titulars de la jornada

📷 La imatge | Els col·legis electorals podran posar les meses del 14-F en espais exteriors

La JEC autoritza que es puguin instal·lar els punts de votació a l’aire lliure dins de les instal·lacions del col·legi, no al carrer.

📲 L’app del 14-F, ja disponible per a Android i iOS

T’expliquem com funciona aquesta aplicació i totes les funcionalitats que té de cara a les eleccions del 14-F.

📆 Agenda del dia | Els actes més destacats

  • 11 h / ECP. La candidata, Jéssica Albiach, participarà en l’acte final de campanya acompanyada de Pablo Iglesias, secretari general de Podem; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Jaume Asens, president d’Unides Podem – En Comú Podem – Galícia en Comú. Al Casino l’Aliança del Poblenou.
  • 17 h / Cs. Acte de tancament de campanya amb la presidenta del partit, Inés Arrimadas, i el candidat, Carlos Carrizosa. La formació farà 14 tancaments de campanya simultanis, en els quals participaran de manera telemàtica portaveus de Cs per tot Catalunya.
  • 18 h / PSC. Acte final de campanya al Casal Socialista Joan Reventós. Amb el candidat, Salvador Illa; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i la número dos de la llista per Barcelona, Eva Granados.
  • 19.30 h / PDeCAT. Acte final de campanya al Recinte Modernista de Sant Pau. Hi participaran la candidata, Àngels Chacón; Artur Mas; David Bonvehí; Jaume Dulsat; Marc Arza; Marc Solsona, Marc Castells i Joana Ortega.
  • 19.30 h / ERC. Acte final de campanya a les Cotxeres de Sants. Hi intervindran el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; la secretària general del partit, Marta Rovira, i el coordinador nacional i candidat a la presidència, Pere Aragonès, entre d’altres.
  • 19.30 h/ CUP. Acte final de campanya a Badalona. Hi participaran la candidata, Dolors Sabater; el número dos per Barcelona, Carles Riera; la candidata per Tarragona, Laia Estrada; el candidat per Lleida, Pau Juvillà, i Montserrat Vinyets, la número dos per Girona.
  • 19 h / PPC. Acte de tancament de campanya amb un míting al Xalet de Montjuïc. Hi seran el candidat, Alejandro Fernández, i el president del Partit Popular, Pablo Casado.
  • 19 h / Junts. Acte de final de campanya amb la candidata, Laura Borràs; els exconsellers Quim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, i Carles Puigdemont, entre d’altres. Serà al Centre d’Arts Digitals IDEAL de Barcelona.
  • 20 h / Vox. El candidat, Ignacio Garriga, i el president del partit, Santiago Abascal, participaran en un acte a la plaça d’Artós de Barcelona.