(ACN) El candidat del PPC al 14-F, Alejandro Fernández, no és creu lacord dels partits independentistes per no pactar amb el PSC després de les eleccions del 14 de febrer. “És una comèdia”, ha etzibat Fernández, que recorda que socialistes i independentistes mantenen acords vigents a desenes de municipis a Catalunya i també a la mesa de diàleg bilateral Estat-Generalitat.

“Allà hi ha la veritable aliança mútua de supervivència”, afirma el candidat de PPC. En aquest sentit, els populars creuen que l’acord signat aquest dimecres per excloure el PSC de futures aliances de govern és “un moviment de maquillatge” al qual ERC s’hi ha sumat per “controlar la baixada a les enquestes”.

En aquest sentit, Fernández retreu als socialistes que “acceptin” discutir amb l’independentisme sobre aspectes com l’amnistia o el concepte de “presos polítics” perquè això implica “discutir la naturalesa democràtica d’Espanya”. Per Fernández és “inacceptable” que el govern del PSOE pugui arribar a pensar que “som una dictadura” i que cal un “canvi de règim”.

Una entesa “sense límits”

Segons el candidat popular, l’entesa entre socialistes i independentistes “no té límits” i és per això que insisteix a demanar que el PPC tingui “la clau” de la governabilitat de Catalunya. “Només derrotant el nacionalisme de tot tipus s’aconsegueix el progrés”, ha etzibat Fernández en al·lusió a l’independentisme i també a Vox, de qui vol evitar el “sorpasso” el 14-F.

En aquest sentit, el vicesecretari territorial del PP, Antonio González Terol, també ha demanat a l’electorat que surti massivament a votar diumenge per evitar que el “radicalisme pugui triomfar” a Catalunya. Afirma que en els darrers temps la “sopa de lletres” independentista només ha aconseguit “odi, atur i ruïna” per a la societat catalana.