(ACN) La candidata de la CUP a les eleccions del 14 de febrer, Dolors Sabater, creu que l’acord entre forces independentistes per no pactar amb el PSC serveix per “desemmascarar” els socialistes. “No és un partit que estigui representant la classe treballadora, no és un partit que representi polítiques autènticament d’esquerres, i és important que la gent ho tingui en compte abans de les eleccions”, ha dit Sabater. La CUP ha reiterat així el seu compromís amb el pacte per no formar govern amb el PSC, al qual també s’hi van adherir Junts, ERC i PDeCAT, i que es va fer oficial dimecres.

Nacionalitzar empreses i 30 h de feina setmanals

La CUP ha fet aquest dijous un acte electoral a Ripollet, on ha proposat nacionalitzar les empreses que tanquin les seves plantes de producció, tot i registrar beneficis per cedir-les a cooperatives de treballadors. També ha defensat una rebaixa de la jornada laboral a 30 hores setmanals “a mitjà termini”, i la implantació “immediata” d’una setmana de 35 hores.

La candidata Dolors Sabater ha insistit en la necessitat de “repartir la feina” i ha lamentat que l’atur no hagi estat present com a tema de campanya. “La covid-19 i la crisi climàtica han demostrat que les fórmules de sempre no funcionen: el neoliberalisme mata i deixa vides a la intempèrie”, ha dit Sabater.