La candidata de Junts per Catalunya a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, s’ha referit aquest dijous en una roda de premsa a l’Agència Efe a la signatura del compromís per escrit dels partits independentistes a no pactar amb el PSC després de les eleccions. Sobre la signatura d’ERC, Borràs ha insinuat que no se n’acaba de fiar: “La credibilitat de cadascú s’atresora en funció del que diu i del que fa”, ha assegurat. En aquest sentit, ha recordat que “el tripartit ja el vivim cada dia a Madrid i a Barcelona”. I ha dit que, a diferència dels republicans, a Junts no els cal “estar en campanya electoral” per dir que no pactaran amb el PSOE. Borràs ha constatat, a més, que ella va signar el document “directament” i que no ho ha “delegat”. Per part d’ERC qui va signar va ser Sergi Sabrià.

Revertir tots els pactes amb el PSC

La candidata de Junts també ha parlat dels pactes que la seva formació té a ajuntaments del territori i a la Diputació de Barcelona. Ha assegurat que ella és partidària “de revertir-ho tot i no pactar amb el 155 de manera global a tot el país”. Ara bé, no ha aclarit si després de les eleccions demanarà que sigui així. “Per revertir-ho tot cal que s’impliquin també els altres”, ha dit, referint-se a Esquerra Republicana. Borràs voldria, per exemple, que els republicans també ho apliquin al Congrés i ha demanat “traslladar” l’acord per escrit de no pactar amb els socialistes a la cambra baixa espanyola.

“Plebiscit intern dins l’independentisme”

Borràs també ha valorat el possible paper de la CUP després de les eleccions. Ha recordat que els cupaires van vetar amb el seu vot la investidura de Turull. “En els moments clau hi hauríem hagut de ser tots”. La candidata també ha descrit aquestes eleccions com “un plebiscit intern dins de l’independentisme“, en què els votants diguin a les urnes quina opció els convenç més.