persona amb epi rere urna electoral simulacre 14-F

(ACN) El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha acceptat la mesura cautelaríssima d’una dona que va demanar ser excusada d’acudir a la seva mesa electoral com a suplent del segon vocal. Inicialment la Junta Electoral de Zona de Barcelona no li va acceptar l’excusa, però la dona va presentar un recurs contenciós administratiu amb petició de mesures cautelars, que ara el jutge ha acceptat.

El cas se seguirà tramitant, però la resolució final no serà abans del 14-F, el dia de les eleccions. En la seva interlocutòria, de sis pàgines, el magistrat considera que si no s’admet la mesura cautelaríssima, el recurs podria perdre la finalitat legítima, ja que les eleccions ja s’haurien fet i la dona hauria hagut d’anar a ser membre de la mesa. Així, creu que els efectes adversos d’admetre la cautelaríssima són molt inferiors al fet d’obligar la dona a acudir a la mesa. A més, el jutge recorda que la dona ha presentat un certificat mèdic.

Preval la decisió del jutge

El director general de processos electorals, Ismael Peña-López, ha explicat al programa ‘bàsics‘ que “preval el que diu el jutge”. Assegura que quan es van ajornar les eleccions i, posteriorment, el TSJC va mantenir la data dels comicis, ja es preveia una col·lapse. Assegura que amb el volum d’al·legacions que els han arribat, poden cometre errors. “Per desgràcia passa, però tenim un sistema judicial que funciona bastant bé i permet corregir aquests errors“, ha dit Peña-López.