Ciutadans (Cs) ha tancat el penúltim dia de campanya per a les eleccions a Catalunya del 2021 a Barcelona, en una trobada amb diversos dirigents de la formació. L’eurodiputat Jordi Cañas ha acusat els darrers governs de la Generalitat de malbaratar diner públic i “robar” als catalans amb la creació de “pessebres i xiringuitos”. “A Catalunya durant 40 anys s’han estat construint estructures d’estat […]. Què farà Ciutadans quan governi? Les dinamitarem i hi tirarem sal“, ha sentenciat.

Els taronges prometen, entre d’altres, reduir el nombre de conselleries i retallar recursos per als mitjans de comunicació. D’altra banda, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha insistit que el vot al PSC és un vot als independentistes i ha rebutjat una aliança eventual entre els socialistes i els comuns. “S’ha de trencar el triangle de les Bermudes: Colau a Barcelona, els comuns a la Generalitat i Pablo Iglesias al Govern d’Espanya”, ha dit. En l’acte també hi ha participat el síndic de Cs a València, Toni Cantó.

Crítiques a Illa per no haver-se fet el test en el debat

En un altre acte a l’Hospitalet, l’eurodiputat Jordi Cañas ha carregat contra Salvador Illa per no haver-se sotmès a una PCR abans del debat a nou a TV3. També l’ha acusat de no lluitar contra la corrupció en el seu partit: “El senyor Illa no pot posar la PCR de la corrupció al PSC perquè avui dia l’està tolerant”. Ho ha dit en referència a la investigació en curs de la socialista Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona.

Cañas ha criticat el PSC i Junts per tenir “un pacte tàcit entre Borràs i Marín per fer callar, un cop més, la corrupció”. “Ni l’Hospitalet es mereix una alcaldessa investigada, ni Barcelona una presidenta de la Diputació així. Catalunya no pot tenir com a president algú que no és contundent contra la corrupció“, ha resolt. L’eurodiputat de Cs s’ha acompanyat de dues membres de la candidatura per Barcelona, Anna Grau i Noemí de la Calle.