El candidat del PSC, Salvador Illa, ha reaccionat aquest dijous a l’acord que han signat els partits independentistes en què es comprometen a no pactar amb els socialistes després de les eleccions del 14 de febrer: “És un episodi més d’esbroncades i confrontació, un pacte anti-Illa que és la foto de Colom dels independentistes”, ha reblat. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘Herrera en COPE’, en què ha assegurat que aquest acord “retrata els seus signants” i que l’únic que proposen és perpetuar la “decadència, l’odi, la confrontació i que hi hagi més del mateix”.

El cap de llista ha afegit que el projecte dels independentistes ja ha fracassat: “Ja tenen majoria al Parlament de Catalunya i no han estat capaços de governar. Ni ells es creuen el que proposen”, ha dit. Illa ha aprofitat per recuperar els seus missatges principals d’aquesta campanya i ha tornat a defensar el diàleg dins de la llei, respectant la Constitució i una retrobada de les forces polítiques.

Acte sorpresa a la plaça de Sant Jaume

Una estona més tard, a les 10.30 h, el PSC ha fet un acte sorpresa a la plaça de Sant Jaume amb les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC), en què han desplegat una pancarta gegant que deia: “S’ha acabat. Girem full”, un dels lemes més repetits per Salvador Illa durant els seus mítings. En l’acte -que s’ha anunciat mitja hora abans, en què no hi ha hagut preguntes dels periodistes i ha durat cinc minuts- representants de JSC i el candidat han demanat el vot als joves de Catalunya.