directe eleccions catalunya 2021

Menys de 24 hores per tancar la campanya de les eleccions del 14-F al Parlament de Catalunya. Els candidats tancaran aquest divendres a la nit 15 dies intensos d’actes arreu del territori, però també telemàtics a causa de la pandèmia i les mesures anticovid. Els candidats tornaran a veure’s les cares el diumenge, a la cita amb les urnes. Als col·legis electorals, s’ultimen els preparatius per complir amb els horaris de les votacions el 14-F i obrir amb puntualitat.

Seguim minut a minut, l’últim dia de campanya abans del dia de reflexió i les darreres mesures i restriccions de la covid que incideixen en les eleccions.

22:20
   

Fi del seguiment del darrer dia de campanya

Finalitzem aquí el seguiment, minut a minut, del darrer dia de campanya del 14-F. Gràcies per seguir-nos!

22:17
   

Vox clou campanya a la plaça d’Artós

Vox ha tancat la campanya electoral amb centenars de persones omplint la plaça d’Artós de Barcelona, cridant “A por ellos” i amb l’himne d’Espanya. Els assistents han cantat al final de l’acte “Voti, voti, voti, separata qui no voti” i han aconseguit fer saltar damunt l’escenari tots els líders del partit presents: Garriga, Abascal, Buxadé i Ortega Smith. En el seu discurs, el president de Vox, Santiago Abascal, ha agraït l’esforç als seus seguidors i s’ha queixat que ha estat la campanya “més difícil” que ha fet mai un partit a Europa per les protestes diàries que han rebut.

21:42
   

Chacón diu que el vot al PDeCAT “val per tres”

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha assegurat que el vot al partit “val per tres”, ja que serveix per consolidar la “majoria independentista”, per tenir un “bon govern” i per “frenar la CUP” i impedir que torni a “condicionar” el govern de la Generalitat. En l’acte de final de campanya al Recinte Modernista de Sant Pau, la candidata ha assegurat que el PDeCAT no és “cap escissió” de Convergència, sinó que reconeix el seu llegat i el “projectarà” cap al segle XXI.

21:17
   

La CUP demana el vot per “frenar” l’entrada de Vox al Parlament

La candidata de la CUP a les eleccions del 14 de febrer, Dolors Sabater, ha tancat la campanya demanant el vot per “frenar” l’entrada de Vox al Parlament, partit amb el qual la formació anticapitalista s’està disputant diversos escons. En un acte celebrat dijous al vespre a la plaça de Trafalgar de Badalona, Sabater ha carregat contra els partits amb els quals es disputa més votants, Junts per Catalunya, Esquerra i En Comú Podem, i ha presentat la CUP com “l’única candidatura que suma a la independència totes les sobiranies“.

20:59
   

Casado: “El PP és garantia de gestió i d’estabilitat” 

El president del PP, Pablo Casado, ha tancat aquest divendres la campanya electoral del partit a Barcelona. El líder dels populars ha reivindicat Alejandro Fernández com el vot útil del constitucionalisme, davant el PSC, el qual acusa de voler pactar amb ERC, i també davant partits com Cs o Vox: “El PP és garantia de gestió i d’estabilitat“. Casado assegura que votar el PP diumenge és votar un projecte que té “vocació de servei per la llibertat i per Espanya“.

20:42
   

ERC demana el vot per evitar que el PSC faci una “operació” amb Vox

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha reclamat una victòria “rotunda”, “ampla”, “contundent” i “històrica” que no doni alternativa i que l’única opció sigui un govern presidit pels republicans. Durant l’acte de final de campanya a les Cotxeres de Sants, Aragonès ha apostat per evitar que el candidat del PSC, Salvador Illa, pugui fer una “operació” amb Vox i governar el país.

20:30
   

Borràs: “He rebut molts atacs des de la deslleialtat”

La candidata de Junts al 14-F, Laura Borràs, ha assegurat que ha rebut “molts atacs des de l’odi i la deslleialtat” durant la campanya: “Tenen por de la nostra victòria”, ha asseverat en l’últim acte previ a les eleccions, al Poblenou (Barcelona). Per la seva banda, i en connexió des de Waterloo, Carles Puigdemont ha advertit de la importància de votar JxC per evitar una victòria socialista: “La repressió porta el segell del PSC. Sense Iceta ni Sánchez no hi hauria hagut 155″, ha proclamat.

20:12
   

Arrimadas: “Encara que no siguin majoria, actuaran com si ho fossin”

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha avisat que si els votants no independentistes no es mobilitzen a les urnes els partits sobiranistes “tornaran a guanyar” i “encara que no siguin una majoria actuaran com si ho fossin”. “Si no anem a votar, l’independentisme dirà que no existim i actuarà com si no existíssim”, ha alertat en l’acte de tancament de campanya per a les eleccions del 14 de febrer, al costat del candidat, Carlos Carrizosa

A més, ha fet una crida als “decebuts” amb els tripartits que van encapçalar Pasqual Maragall i José Montilla i a aquells qui vulguin lluitar contra la corrupció a fer-los confiança perquè Cs “no te la juga i ho canvia tot”.

20:03
   

Illa demana el vot per “doblegar la corba de la confrontació”

El cap de llista del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha fet una darrera crida a concentrar el vot en la seva candidatura per “doblegar la corba de la confrontació”, alhora que ha alertat que “el bucle independentista s’alimenta en part de l’abstenció“. Els socialistes han tancat la campanya amb un acte a la seu del partit, amb la presència del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Illa ha insistit que “només concentrant el vot en el PSC el canvi està assegurat“.

19:54
   

Quasi la meitat de les al·legacions, admeses

La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha rebut en els darrers dies 9.500 al·legacions de persones que rebutgen formar part d’una mesa electoral el 14-F. Segons el TSJC, d’aquestes s’han contestat gairebé 7.000 i en queden pendents de respondre prop de 2.500. De les que ja han obtingut una resposta per part de l’òrgan electoral, s’han estimat al voltant del 50 %, segons ha explicat el TSJC.

19:46
   

Sánchez demana el vot a Illa per “trencar el cordó sanitari” al PSC

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha animat a votar el PSC el 14-F per “trencar el cordó sanitari” als socialistes, en referència al compromís signat per JxC, ERC, la CUP i el PDeCAT per no formar govern amb ells. Sánchez ha considerat que l’entesa entre independentistes és “l’acord de la por” però ha afirmat que “s’equivoquen, perquè a la retrobada i a la socialdemocràcia no s’hi pot posar un cordó sanitari“.

19:32
   

Albiach, a ERC i el PSC: “Ens portareu a una repetició electoral per tossuts?”

La candidata d’En Comú Podem el 14-F, Jéssica Albiach, s’ha dirigit a ERC i al PSC en el seu últim acte abans de les eleccions per demanar que superin els vetos creuats que han mantingut al llarg de tota la campanya. “ERC i el PSC ens portaran a una repetició electoral per tossuts? En seran capaços?”, ha dit Albiach, que ha remarcat que som “en plena situació antipolítica“. La candidata ha dit que ara toca “blindar” els serveis públics i gestionar ajudes perquè “no caiguin els sectors econòmics” i s’ha preguntat si socialistes i republicans “faran perdre el temps a la gent” amb una repetició electoral. 

Per evitar aquest escenari, Albiach ha demanat concentrar tot el vot progressista i d’esquerres als comuns per garantir “el canvi“.

19:07
   

Cs, l’“únic que no decebrà el constitucionalisme”

El candidat a president de la Generalitat de Cs, Carlos Carrizosa, ha reivindicat el vot a la seva formació a les eleccions de diumenge com “l’únic que no decebrà el constitucionalisme, perquè el vot al PSC lamentablement ja està venut a ERC“. Ho ha dit a l’acte de tancament de campanya al costat de la líder del partit, Inés Arrimadas. Carrizosa ha fet una crida a la participació el 14 de febrer perquè els partits contraris a la independència de Catalunya treguin “un escó més” que els seus rivals i s’obri així “la porta a un govern de convivència i de canvi“.

18:39
   

L’ANC demana superar el 50 % de vots independentistes

L’ANC ha fet una crida a mobilitzar el vot independentista davant “l’oportunitat” de fer un “resultat històric” i superar el 50 % de vots. Per promoure el vot independentista, l’entitat ha desplegat aquest divendres una estelada de gran format davant les Fonts de Montjuïc, a Barcelona, i està previst que al llarg de la tarda despleguin més estelades arreu del territori. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que “les eleccions d’aquest diumenge es juguen en clau de mobilització“. “És la pressió popular la que ens farà avançar. Hem d’omplir les urnes de vots independentistes“, ha afegit Paluzie.

18:01
   

Nova cançó dels comuns per al 14-F

Els comuns han volgut acabar la campanya electoral del 14 de febrer amb una nova cançó en suport a la candidatura de Jéssica Albiach: ‘Yes a la Jess‘, una melodia escrita i musicada per Caderas Crew i Ruslana. Aquesta és la tercera cançó que En Comú Podem en aquesta campanya electoral, després del rap ‘Fem possible l’impossible’ i l’adaptació del Cor Rebel de ‘La casa del ric’. 

17:35
   

El PP diu que és l’únic que pot posar fi al procés

El PPC aprofita les últimes hores de campanya per intentar caçar el vot fronterer constitucionalista i s’erigeix com l’única alternativa capaç de posar punt final al ‘procés’. “Ja hi érem quan altres ni existien o ni es presentaven a les eleccions. Només nosaltres podem garantir el canvi”, ha etzibat el president del PP, Pablo Casado, en al·lusió a Cs i Vox. 

El candidat dels populars el 14-F, Alejandro Fernández, ha emfatitzat la crítica a la ultradreta i avisa que per posar fi al “separatisme” no s’ha de “substituir un nacionalisme per un altre” com, avisa, pretén fer Vox: “Utilitzen els mateixos termes i diuen covards i traïdors als que no pensen com ells”.

16:59
   

Aragonès diu que el veto al PSC no afectarà la taula de diàleg

El cap de llista d’ERC a les eleccions del 14-F, Pere Aragonès, ha explicat que el compromís dels independentistes per no pactar amb el PSC no afecta la taula de diàleg amb l’Estat sobre el conflicte polític català. Segons el republicà, res no torça la necessitat de “forçar l’Estat a acceptar una negociació per l’amnistia i el referèndum“. Aragonès ha afegit que defensarà els postulats d’ERC “a tot arreu”.

16:01
   

Quasi 2.000 crítiques al síndic pel 14-F

El Síndic de Greuges ha rebut gairebé 2.000 queixes relacionades amb el 14-F. La majoria són per desacord amb el fet d’haver d’exercir el càrrec de membre de mesa electoral. Algunes són de persones a qui s’han desestimat les al·legacions per no haver-hi d’anar, com malalts o cuidadors principals de persones dependents. El síndic també n’ha rebut algunes per la manca d’informació subministrada pel funcionari de correus durant el tràmit del vot per correu.

Rafael Ribó ha explicat que la Junta Electoral Central li ha respost que “no és possible d’acord amb la normativa electoral vigent” oferir mecanismes de sufragi no presencials per a contagiats i contactes ni ampliar el termini del vot per correu, tal com demanava.

14:40
   

Creu Roja acompanyarà persones amb mobilitat reduïda el 14-F

Un total de 222 voluntaris de Creu Roja acompanyaran un centenar de votants amb mobilitat reduïda als col·legis electorals diumenge. En total, 30 assemblees locals i comarcals oferiran aquest servei a un centenar d’usuaris que no tenen recursos o xarxa social per traslladar-s’hi. 

L’entitat ha registrat un “lleuger descens” en les sol·licituds, que atribueix al context de pandèmia i a l’augment del vot per correu.

14:24
   

Asens acusa ERC d’estar “supeditat” a JxC

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha acusat ERC d’estar “supeditat” a JxC. “ERC aspira a la independència de Catalunya, però primer que aconsegueixi la seva perquè s’estan supeditant sempre a la dreta catalana“, ha retret el diputat dels comuns. Segons Asens, ERC i el PSC sempre tenen “la temptació de mirar a la dreta“. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la candidata d’En Comú Podem a les eleccions, Jéssica Albiach, és l’única que pot garantir “un govern d’esquerres”.

14:11
   

JEC: totes les al·legacions s’han de respondre abans del 14-F

La Junta Electoral Central (JEC) ha fet pública una resolució en què recorda a les juntes de zona que abans del 14-F han de donar resposta motivada a totes i cadascuna de les excuses presentades per les persones designades com a membres de les meses electorals. Per fer-ho possible la JEC recorda que els secretaris dels ajuntaments inclosos al partit judicial són delegats de la junta electoral de zona i, per tant, poden, juntament amb el personal de l’entitat local que en depèn, “prestar l’auxili que calgui“.

14:08
   

Chacón demana a JxC i ERC “no confondre” l’independentisme

La candidata del PDeCAT el 14-F, Àngels Chacón, ha defensat la “centralitat política i social” per evitar confondre l’independentisme amb les polítiques d’esquerra. “Una gran part de l’independentisme virava cap a l’esquerra i aquest tripartit d’esquerres independentista, format per JxC, ERC i la CUP, ha de quedar compensat d’alguna manera”, ha assegurat.

13:51
   

La CUP, crítica amb JxC i ERC pels desnonaments

La CUP ha carregat contra JxC i ERC pel “paper actiu” que, considera, les dues formacions independentistes tenen en els desnonaments mitjançant el cos de Mossos d’Esquadra. “El govern s’ha de posicionar, no pot deixar sols els moviments socials que defensen el dret a l’habitatge”, ha dit la candidata a les eleccions Dolors Sabater. La cupaire ha demanat als altres dos partits independentistes que “triïn bàndol” en “la guerra pel dret a l’habitatge”.

13:33
   

Albiach també parla de plebiscit el 14-F

La candidata d’En Comú Podem al 14-F, Jéssica Albiach, ha presentat les eleccions com un plebiscit entre “el desgovern i la repetició electoral” o bé un govern “transversal i d’esquerres”. L’últim dia de campanya electoral i acompanyada pel líder d’Unides Podem, Pablo Iglesas, Albiach ha dit que “òbviament” que volen formar part de l’executiu perquè, si no, no s’haurien presentat a les eleccions. “No hem vingut a fer la rebequeria, a ser a l’oposició i a ser puristes”, ha subratllat.

13:21
   

També querella de Vox, en aquest cas contra Sàmper

Vox ha presentat una querella contra el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en els actes de campanya del partit. La formació d’ultradreta denuncia presumpta omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació i delicte electoral. El partit creu que cal investigar l’actuació de la policia per la “passivitat davant actes que considera inequívocament delictius“.

13:08
   

Querella de Torra contra Betancor per ser a la JEC i Cs alhora

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Quim Torra ha presentat una querella contra el membre de la Junta Electoral Central espanyola, Andrés Betancor Rodríguez, per un possible delicte d’incompliment del Codi penal i de la LOREG, per haver pogut compaginar feines d’assessorament a Ciutadans i la seva designació com a membre de la JEC. Quan això va passar, Torra seguia en el càrrec i les decisions de la Junta Electoral van afectar processos posteriors que van acabar amb la inhabilitació de l’ara expresident de la Generalitat.

13:01
   

Illa, sobre el veto independentista: “És un error polític majúscul”

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha titllat el compromís escrit dels independentistes per no formar govern amb els socialistes “d’error polític majúscul” i ha desitjat que no es traslladi a altres institucions, perquè seria “un error encara més gran”. En una roda de premsa organitzada per l’Agència EFE, ha criticat que el pacte “posa per escrit l’exclusió del PSC” de la política catalana i ha admès que això “l’indigna”.

12:52
   

Junts vol que governi el partit amb més escons

La candidata de Junts, Laura Borràs, ha defensat que després del 14-F ha de governar la formació que aconsegueixi més escons, encara que obtingui menys vots. Així ho ha apuntat en una conferència a Fòrum Europa. La presidenciable de JxC ha reclamat que cap vot independentista quedi fora del Parlament -en al·lusions implícites a PDeCAT i PNC. Borràs també ha assegurat que si l’independentisme supera el 50 % de vots el 14-F hi haurà “festa grossa”.

12:38
   

Quin temps farà el 14-F?

Els models pronostiquen que part de la jornada electoral del 14 de febrer estarà passada per aigua. L’ambient serà gris gairebé tot el dia amb una pluja que podrà caure en qualsevol moment del dia. A més, el fred s’accentuarà. Els meteoròlegs de betevé donen tots els detalls sobre el pronòstic per a aquest diumenge

12:15
   

Aragonès respon Borràs per l’afirmació del plebiscit JxC-ERC

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha advertit aquest divendres que “equivocar-se d’adversari és el millor camí per perdre la batalla“. Després que la candidata de Junts, Laura Borràs, hagi dit en una entrevista a ‘El Punt Avui’ que “el 14-F és un plebiscit entre Junts i ERC”, el republicà li ha respost per Twitter que en lloc de fer “retrets” cal guanyar l’Estat i assolir la república “per sempre i per a tothom”. “El 14-F tirem entre ERC-Via Àmplia o el PSC-155”, ha conclòs.

11:58
   

Borràs parla del 14-F com un “plebiscit” entre JxC i ERC

La candidata de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que les eleccions del 14-F seran un plebiscit entre el seu partit i ERC: “Ho hauria de ser per poder clarificar quina és la manera que tenim per avançar perquè som partits independentistes i entenc que tots volem deixar de ser-ho”, ha dit en una entrevista a ‘El Punt Avui’. Borràs insisteix que “no tots els vots independentistes han servit per avançar” i que per això el reconeixement a les urnes “legitimarà una estratègia”. “La nostra fórmula és la de la unitat, l’1-O, i la determinació“.

11:45
   

L’abstenció afavorirà Vox, segons ERC

El candidat d’ERC el 14-F, Pere Aragonès; el president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’han dirigit als indecisos que no saben si aniran a votar aquest diumenge: els han avisat que una participació baixa facilitarà l’entrada de Vox al Parlament. En una carta publicada a diversos mitjans, els dirigents republicans han assegurat que Vox farà president de la Generalitat el candidat del PSC, Salvador Illa. “Cada vot que es quedi a casa serà un vot per al bloc del 155 i contra els nostres drets i llibertats“, han constatat.

11:34
   

Carrizosa seguirà al Parlament malgrat un mal resultat

El candidat de Ciutadans a presidir la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha garantit que seguirà com a diputat al Parlament després de les eleccions de diumenge encara que la seva candidatura obtingui un mal resultat, com pronostiquen les enquestes. “Tinc un compromís amb la societat catalana“, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Tot i aquesta voluntat, Carrizosa no creu que Cs perdi tants diputats com auguren els sondejos, que els projecten una davallada dels 36 diputats actuals fins a una desena.

11:15
   

Més de 2.000 al·legacions encara pendents de resoldre

La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha rebut unes 10.000 excuses per no anar a les meses electorals i té pendent de resoldre’n entre unes 2.000 i unes 3.000, segons ha explicat el president d’aquesta JEZ, Santiago García. El jutge ha afirmat en declaracions a Ràdio 4 que encara reben excuses i que estan “constantment” resolent-les. García ha explicat que estan intentant cribrar aquelles que aparentment seran acceptades. Tot i això, s’ha mostrat convençut que les eleccions es podran fer amb normalitat.

10:59
   

Només el 30 % dels membres de mesa s’ha fet el test

Ara para, entre un 26 i un 30 % de les persones requerides per ser membres d’una mesa electoral s’han fet el test d’antígens que tenen a disposició. El termini per fer-se la prova al CAP acabava inicialment aquest divendres, però el conseller de Relació Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que els CAP també faran proves aquest dissabte, quan falti només un dia per al 14-F. Ho ha dit a ‘Els matins’, de TV3.

10:53
   

El 99,9 % de les meses tenen tots els membres

El conseller de Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, està convençut que es constituiran totes les meses abans de les 10 h. Assegura que, fins ara, el 99,9 % dels punts de votació ja tenen els tres membres necessaris. En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, el responsable de Processos Electorals ha afegit que un 66 % de les meses té els nou membres (tres titulars i sis suplents). “És un escenari molt favorable. Estem en una tessitura habitual d’unes eleccions“, ha afegit.

10:41
   

Vox considera “paper mullat” el veto dels independentistes al PSC

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, participa aquest divendres en la concentració convocada per l’associació d’agents de la Policia Nacional Jusapol. Ahir, el líder de la formació, Santiago Abascal, va acusar els independentistes de “mentir”. Segons ell, el veto al PSC és “paper mullat”.

10:25
   

Borràs (JxC) demana que el 14-F no passi com el 2017

La candidata de Junts enceta l’últim dia de la campanya al Fórum Tribuna, i el culminarà amb l’acte final de campanya al Centre d’Arts Digitals IDEAL de Barcelona. Hi participaran noms forts del partit i els presos de Junts pel referèndum de l’1 d’octubre. Laura Borràs hi arribarà l’endemà d’haver demanat que el 14-F no es repeteixi una victòria “de les forces del 155”, tal com va passar el desembre del 2017.

10:13
   

Fernández (PPC) veu “una comèdia” l’acord anti-PSC

El candidat del PPC, Alejandro Fernández, rebrà la visita del president popular, Pablo Casado, per començar l’últim dia de campanya, a les 13.15 h a Terrassa. També participarà en l’acte final de campanya, que començarà a les 19 h a Montjuïc. Fernández hi arribarà l’endemà d’haver carregat contra el pacte anti-PSC dels independentistes i qualificar-lo de “comèdia”.

09:56
   

La CUP vol mantenir el conflicte amb l’Estat: “La desobediència és un deure”

La CUP tancarà campanya aquest vespre amb un acte des de Badalona amb els candidats de cada circumscripció. Abans, al migdia, Eulàlia Reguant i Maria Sirvent faran una roda de premsa. Ahir els cupaires van posar l’accent en la qüestió nacional. Reguant va defensar mantenir el “conflicte” amb l’Estat espanyol: “La desobediència no és un caprici, és un deure”.

09:36
   

Colau reclama doblar el pressupost en cultura de la Generalitat

En Comú Podem celebra aquest divendres al matí el seu acte final de campanya al Casino l’Aliança del Poblenou amb la presència, a més de la candidata, Jéssica Albiach, d’Ada Colau, Pablo Iglesias i Jaume Asens. Ahir al vespre, l’alcaldessa ja va participar en un acte de campanya sobre cultura en què va reclamar doblar el pressupost en cultura de la Generalitat, “actualment per sota de l’1 %”.

09:13
   

Granados acusa Borràs de ser la impulsora del veto al PSC signat pels independentistes

El candidat del PSC, Salvador Illa, oferirà a les 9 h una roda de premsa a l’Agència EFE, on respondrà a preguntes dels periodistes. Ahir, va criticar el veto al PSC signat pels partits independentistes i el va comparar amb la foto que el PP, Ciutadans i Vox es van fer fa dos anys a la plaça de Colón de Madrid. La número dos del PSC, Eva Granados, va anar més enllà i va acusar Laura Borràs (JxC) de ser-ne la impulsora perquè el pacte la pot fer presidenta de la Generalitat. 

08:37
   

Mas demana treure Catalunya d’una “adolescència constant”

La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, participarà a les 12 h en una xerrada telemàtica anomenada “Polítics compromesos” amb el portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban. Ahir, l’expresident Artur Mas va demanar treure Catalunya d’una “adolescència constant” i va demanar que “l’emprenyament amb el govern” de la ciutadania no es tradueixi en abstenció, sinó en el vot al PDeCAT

08:01
   

Junqueras (ERC) avisa que el 14-F no són “les eleccions de debò”

El candidat d’ERC, Pere Aragonès, participarà aquest migdia en un acte sobre treball digne amb altres membres de la seva candidatura, i a partir de les 19 h intervindrà en el míting final de campanya, a les Cotxeres de Sants. L’acompanyarà la plana major republicana, així com els presos d’ERC. També Oriol Junqueras, qui ahir va avisar que el 14-F no són “les eleccions de debò”, sinó que cal seguir fent campanya fins a la república.

07:48
   

Cañas (Cs): “Dinamitarem les estructures d’estat” a Catalunya

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, inicia l’últim dia de campanya per al 14-F amb una atenció als mitjans. Ahir, la líder taronja va participar en una trobada amb altres dirigents del partit. L’eurodiputat Jordi Cañas va acusar els governs catalans anteriors de malgastar diner públic i va advertir que, quan Ciutadans estigui a l’executiu, “dinamitarà les estructures d’estat”. Plantegen reduir conselleries i retallar recursos per als mitjans de comunicació.

07:30
   

Meses a l’exterior dels col·legis electorals

Els col·legis electorals que ho vulguin podran posar les meses en espais exteriors per evitar espais tancats. Així ho ha acordat la Junta Electoral Central (JEC) en una nova resolució. L’òrgan electoral autoritza els locals a instal·lar els punts de votació a l’aire lliure dins de les instal·lacions del col·legi, com per exemple al pati d’una escola. En canvi, tanca la porta a poder posar les urnes al carrer.

07:15
   

Últim dia per enviar el vot per correu

Avui, divendres, és l’últim dia per enviar el vot per correu. Tots els electors que hagin sol·licitat aquesta modalitat i encara no hagin lliurat el vot, poden fer-ho fins a les 14 hores. Aquest any, la pandèmia de coronavirus i la por de trobar aglomeracions diumenge als col·legis electorals han fet augmentar el nombre de peticions per votar des de casa. En total, s’han presentat 284.706 sol·licituts, el 5,6 % del cens electoral.

07:00
   

Últim dia de campanya

Els partits polítics afronten avui l’últim dia de la campanya electoral per als comicis del 14 de febrer. Els presidenciables –Carlos Carrizosa (Cs), Pere Aragonès (ERC), Àngels Chacón (PDeCAT), Salvador Illa (PSC), Jéssica Albiach (ECP), Dolors Sabater (CUP), Alejandro Fernández (PPC), Laura Borràs (Junts) i Ignacio Garriga (Vox) participaran en els actes finals de campanya organitzats per les diferents formacions.