(ACN/redacció) En el penúltim dia de campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya 2021, el candidat de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha rebutjat la formació de qualsevol govern de base constitucionalista però que inclogui alguna força independentista. “No és trencar blocs. Seguir governant amb el nacionalisme no és trencar res, és continuar amb el mateix donant entrada al PSC“, ha afirmat en una entrevista a ‘La hora de La 1’, a TVE.

Carrizosa ha recelat de l’acord que van firmar Junts, PDeCAT, ERC, la CUP i Primàries Catalunya comprometent-se a no pactar amb els socialistes per investir Illa i l’ha atribuït a la cursa electoral. “Ja ho va dir la ministra Calvo que aquests vetos creuats es diuen en campanya“, ha recordat. Segons ell, l’objectiu d’ERC, el PSC i els comuns és reeditar un tripartit com els que van presidir Pasqual Maragall i José Montilla per molt que republicans i socialistes s’hi hagin negat.

“El PSC en té ganes, Podem n’està boig i d’ERC no me’n crec paraula”

“El PSC en té ganes, Podem n’està boig i d’ERC no me’n crec paraula més que del PSC”, ha reblat, i ha assenyalat que el secretari general del PSOE i president espanyol, Pedro Sánchez, també va dir que “no podria dormir si pactés amb Podem i que mai pactaria amb ERC i amb EH Bildu” i després ho va fer. A més, ha destacat que l’independentisme governa amb el PSC en ajuntaments o a la mateixa Diputació de Barcelona, amb Junts.

L’aspirant a la Generalitat ha aprofitat per instar el PPC i Vox a “escollir el canvi i la convivència” si són clau per facilitar un executiu no independentista. Carrizosa ha asseverat que “el constitucionalisme està molt a prop de tenir un escó més” i ha apel·lat a la “responsabilitat” d’aquests partits “per donar l’oportunitat al constitucionalisme de girar full definitivament del malson del procés“.

“Vox és un partit més ‘friqui’ que d’ultradreta”

Carrizosa ja va insinuar que acceptaria el suport de Vox per evitar un executiu sobiranista, però avui la número dos ha defugit parlar-ne. Ara bé, també en una entrevista a TVE, Anna Grau ha dit que l’única extrema dreta a Catalunya és JxC. “Vox és un partit més friqui que d’ultradreta, és més aviat com un Podem de dretes. L’única ultradreta en actiu, amb espai institucional de poder, l’encarna el separatisme català. El separatisme català és ultradreta, jo penso que Junts és ultradreta“, ha sentenciat.