nois muntant carpes on s'instal·laran les meses del 14-F

Els col·legis electorals que ho vulguin podran posar les meses de les eleccions del 14 de febrer en espais exteriors per evitar espais tancats. Així ho ha acordat la Junta Electoral Central (JEC) en una nova resolució coneguda aquest dijous. L’òrgan electoral autoritza els locals a instal·lar els punts de votació a l’aire lliure dins de les instal·lacions del col·legi, com per exemple al pati d’una escola. En canvi, tanca la porta a què es puguin posar les urnes al carrer.

La decisió de la JEC arriba després que ho hagi sol·licitat el govern de la Generalitat. L’objectiu, segons ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, era evitar contagis del coronavirus en espais amb dificultats de ventilació. Peña-López ha celebrat la resolució perquè, ha dit, permetrà extremar “encara més” la seguretat als punts de votació.

En un altre ordre de coses, la junta electoral també permet cobrir les vacants de les meses electorals del 14-F amb suplents d’altres meses o col·legis propers, tal com havia proposat la Junta Electoral Provincial de Barcelona davant les dificultats de constitució d’alguns punts de votació.