La candidata de Junts a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, ha demanat als votants independentistes que aquest proper diumenge “no torni a passar com va passar el desembre del 2017”, les últimes eleccions al Parlament de Catalunya (imposades per l’Estat arran de l’aplicació de l’article 155). Ara fa més de tres anys, Ciutadans es va imposar com a primera força amb 36 diputats; per això, Borràs ha dit: “Després de tres anys de repressió, ha de ser un independentista qui guanyi les eleccions”.

Borràs ha participat en un míting de Junts a Tarragona a través d’una videoconferència, hores abans d’assistir al darrer debat televisiu de la campanya electoral. La número dos de Carles Puigdemont ha carregat una vegada més contra la proposta de “govern ampli” feta pel candidat d’ERC, Pere Aragonès, que preveu pactar amb els comuns: “Si no hem avançat cap a la independència amb un govern independentista, com pretenen avançar amb partits que no ho són?”, s’ha qüestionat.

El govern ampli d’ERC esgarrifa Artadi

Aquest mateix dijous, la presidenta del Grup Municipal de JxC a Barcelona, Elsa Artadi, ha ironitzat en un acte sobre infraestructures amb Damià Calvet sobre la proposta de “govern ampli”. Ha assegurat que li “posa els pèls de punta” pensar-ho perquè les polítiques de Junts estan “als antípodes” de les dels comuns. Ho demostra, ha dit, com s’està gestionant la mobilitat a la ciutat de Barcelona “pintant i tallant carrers i causant una gran congestió” i “amb discursos molt macos sobre la sostenibilitat però sense donar alternatives a la gent”.